Αγία Βαρβάρα: «Ήμουν μπροστά στον φόνο, αλλά δεν τη σκότωσα εγώ»

Τι ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ο 16χρονος – Η συγγνώμη που ζήτησε

Στον 17χρονο Ρουμάνο έριξε την ευθύνη για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα ο 16χρονος κατά τη χθεσινή του απολογία στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας.

«Δεν τη σκότωσα εγώ. Ζητάω συγγνώμη. Ήμουν μπροστά στο φόνο. Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι αν φύγω θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα», φέρεται να είπε το αγόρι.

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για το άγριο έγκλημα

Ο 16χρονος υπέδειξε τον Ρουμάνο ως τον εκτελεστή της 50χρονης και υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα για το σχέδιο δολοφονίας που είχαν υφάνει οι δύο φίλοι του. 

«Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια. Τον φόνο τον έκανε μόνος του ο 17χρονος. Η κοπέλα ήταν στο διπλανό δωμάτιο», φέρεται να ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

Αγία Βαρβάρα: «Έτρεμα και άκουγα τη μητέρα μου να ουρλιάζει»

Κάμερα ασφαλείας ωστόσο γειτονικού καταστήματος, τον έχει καταγράψει να μπαινοβγαίνει μέσα στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, μία μέρα πριν εντοπιστεί το πτώμα της. 

Στον 16χρονο τα ρίχνουν όλα οι άλλοι δύο

Σήμερα στις 12:00 αναμένεται να απολογηθούν στον εισαγγελέα η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος σύντροφός της, οι οποίοι ρίχνουν όλη την ευθύνη για τη δολοφονία στον τρίτο της παρέας. 

Αγία Βαρβάρα: Κάθισαν για ώρες δίπλα στο πτώμα της άτυχης μητέρας

Όπως κατέθεσε η 15χρονη στην αστυνομία, αποφάσισαν με τον φίλο της να σκοτώσουν την ίδια της τη μητέρα γιατί είχαν συνεχώς καβγάδες, η 50χρονη την κακομεταχειριζόταν και η ζωή της τους τελευταίους έξι μήνες είχε γίνει αφόρητη.

Στις 06:00 το πρωί της περασμένη Πέμπτης ο 17χρονος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος στον 16χρονο φίλο του, του έδωσε ένα μαχαίρι που είχε και μαζί πήγαν στην κρεβατοκάμαρα της γυναίκας. 

Ο Ρουμάνος κρατούσε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της και σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί το ζευγάρι, ο 16χρονος ήταν εκείνος που σκότωσε τη γυναίκα.

Την ώρα της δολοφονίας η κόρη του θύματος βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο. 

Αγία Βαρβάρα: «Τον απείλησαν ότι αν τους "δώσει" θα τον πάρουν μαζί τους»

«Καθόμουν στο κρεβάτι κι έτρεμα. Την άκουγα να ουρλιάζει και μετά σιωπή. Κατάλαβα ότι είχαν τελειώσει όλα», φέρεται να κατέθεσε η 15χρονη στην αστυνομία. 

Οι τρεις τους μέχρι τις 09:00 το πρωί της επόμενης μέρες βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα και σκέφτονταν τι να κάνουν με το πτώμα. Στις 09:00 η κάμερα του γειτονικού καταστήματος έχει καταγράψει την 15χρονη και τον 17χρονο να βγαίνουν από το σπίτι και λίγο αργότερα τον 16χρονο. 

Αγία Βαρβάρα: «Έφτασα στο αμήν. Η μάνα μου με κακομεταχειριζόταν»

Τα παιδιά πήγαν σε ένα σχολείο εκτός Αγίας Βαρβάρας, άφησαν το κορίτσι σε έναν φίλο της και μετά τα αγόρια επέστρεψαν στο διαμέρισμα. Εκεί έδεσαν το πτώμα με υφασμάτινους ιμάντες, το σκέπασαν με κουβέρτες και προσπάθησαν να το μετακινήσουν. 

Μια γειτόνισσα όμως άρχισε να χτυπά το κουδούνι και σταμάτησαν. Έφυγαν και πάλι κάποια στιγμή κι επέστρεψαν το απόγευμα. Έψαξαν για χρήματα, κάρτες και τιμαλφή. Βρήκαν την κάρτα αναλήψεων της γυναίκας, έφυγαν και έβγαλαν περίπου 500 ευρώ. 

Αγία Βαρβάρα: «Δε σκότωσα εγώ την 50χρονη»

Πήραν το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη και από εκεί πήγαν στις Σέρρες ώστε να μεταβούν στη Βουλγαρία και από εκεί στη Ρουμανία. 

Στις Σέρρες ο 16χρονος έφυγε και δεν ξαναγύρισε. Τηλεφώνησε στους γονείς του και τους ζήτησε να μισθώσουν ένα ταξί για να γυρίσει στο σπίτι τους. 

Το ζευγάρι κοιμήθηκε σε μια μάντρα αυτοκινήτων και το επόμενο πρωί τους εντόπισαν αστυνομικοί και τους μετέφεραν στο τμήμα. 

Αγία Βαρβάρα: «Η 15χρονη είναι ψυχρή. Δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει»

Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που εκτιμάται ότι θα δείξουν τι από ό,τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι ευσταθεί. 

Η ανάκριση μάλιστα θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για ανηλίκους είναι 6 μήνες, ενώ η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι τα 8 έτη κάθειρξη.

Αγία Βαρβάρα: Είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τη μητέρα της ακόμα δύο φορές

Η 15χρονη κατηγορείται ως η ηθική αυτουργός της δολοφονίας της μητέρας της, ενώ ο 17χρονος σύντροφός της από τη Ρουμανία μαζί με τον 16χρονο φίλο τους φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top