Αγία Βαρβάρα: «Η 15χρονη είναι ψυχρή. Δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει»

Η ανήλικη ομολόγησε την εμπλοκή της στον φόνο της μητέρας της

Όσα είπε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ο δικηγόρος της 15χρονης, κ. Δημητρίου

Για την πρώτη συνάντησή του με τη 15χρονη κόρη της γυναίκας που δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά της στην Αγία Βαρβάρα μίλησε στο star.gr ο δικηγόρος της ανήλικης, κ. Σπύρος Δημητρίου.

Όπως είπε, η 15χρονη έχει ομολογήσει την εμπλοκή της στη δολοφονία, ωστόσο υποστηρίζει ότι δε διέπραξε εκείνη την πράξη.

Αγία Βαρβάρα: Είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τη μητέρα της ακόμα δύο φορές

«Πρέπει να εξεταστεί οπωσδήποτε η ψυχική της υγεία, η επικινδυνότητα της. Είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα οπωσδήποτε. Την εξετάζουμε από αυτή τη σκοπιά καθώς τυγχάνει ανήλικη και επειδή θα αποδοθεί πάλι στο κοινωνικό σύνολο κάποια στιγμή, όλη η υπεράσπιση εστιάζεται σε αυτό» τόνισε ο δικηγόρος της. 

Μάλιστα, ερωτώμενος αν η ανήλικη έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είναι βέβαιος. «Είναι ψυχρή» σημείωσε.

Εκτός από τη 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της φέρεται πως έχει ομολογήσει ενώ αναζητείται ένας ακόμα 17χρονος οποίος συμμετείχε στο έγκλημα.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας της 50χρονης

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η 15χρονη φέρεται να είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τη μητέρα της με δηλητήριο δύο φορές, χωρίς να τα καταφέρει.

Έγκλημα Αγία Βαρβάρα: Βρέθηκε στις Σέρρες η 15χρονη κόρη του θύματος

Το τελευταίο διάστημα οι δυο τους είχαν πολλούς καβγάδες για τις κακές παρέες της 15χρονης, ενώ όπως φέρεται να ισχυρίστηκε η ίδια, οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν «αφόρητες». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα όπου έμεναν μάνα και κόρη, διέμενε το τελευταίο διάστημα και ο 17χρονος Ρουμάνος σύντροφος της ανήλικης.

Το στοιχείο που πρόδωσε την εμπλοκή της ανήλικης στο φονικό είναι ότι βρέθηκε ένα αποτύπωμα από την πατούσα της στο αίμα, δίπλα από το πτώμα της μητέρας της.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη πολλές φορές στον λαιμό και το πρόσωπο από ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο.

Η ξαδέρφη της την αναζητούσε, ανησύχησε και κάλεσε την αστυνομία. Οι αρχές βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα. Το σπίτι ήταν άνω-κάτω, όμως δε βρέθηκαν ίχνη παραβίασης ούτε σημάδια πάλης. 

Η ανήλικη κόρη του θύματος ήταν εξαφανισμένη μέχρι και την Κυριακή που εντοπίστηκε από τυχαίο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον 17χρονο φίλο της στις Σέρρες. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου ξεκίνησαν οι καταθέσεις.

Το πρωί της Δευτέρας η 15χρονη ομολόγησε την εμπλοκή της στο έγκλημα ενώ έκανε λόγο και για ένα τρίτο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της ανήλικης είχε πεθάνει περίπου ενάμιση χρόνο πριν και η ίδια ζούσε μόνο με τη μητέρα της. Αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα για αυτό και η 50χρονη εργαζόταν ως καθαρίστρια ώστε να εξασφαλίζει στην κόρη της τα προς το ζην.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής «η μικρή είχε κάνει κακές παρέες. Τον τελευταίο καιρό μητέρα και κόρη είχαν συγκρούσεις. Ακουγόταν ότι είχε πουλήσει ένα ακίνητο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top