Lockdown: Σκέψεις να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση των SMS στο 13033

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: Η αλλαγή στο 13033- Ποια μηνύματα μπλοκάρονται

«Φρένο» στην αλόγιστη χρήση του συστήματος με τα δωρεάν SMS 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr.

Αιτία είναι φαινόμενα κατάχρησης που καταγράφηκαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου εθνικού lockdown, αν και όπως ανέφεραν πηγές στο star.gr, ο νέος αποκλεισμός είναι πιο χαλαρός από τον πρώτο. 

Προειδοποίηση Πέτσα: Να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην παραταθεί το lockdown

Στην «καταστρατήγηση των μέτρων» από ορισμένους πολίτες αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως χθες Κυριακή στάλθηκαν μετά τις 21:00 πάνω από ένα εκατομμύριο SMS από πολίτες που επικαλούνταν ατομική άθληση για να βγουν από το σπίτι.

Lockdown: Όλα τα μέτρα για τις μετακινήσεις των πολιτών

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η παραμετροποίηση του συστήματος με τα sms, ώστε να μπορεί πλέον το σύστημα να απαγορεύει τη μετακίνηση σε όσους υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό μετακινήσεων. 

Κατά την απογευματινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι οι μετακινήσεις είναι «κατ’εξαίρεση» και μόνο, και παράλληλα έκανε έκκληση να μη γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας αυτής, καθώς κάθε τέτοια προσπάθεια «μάς φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν».

Σταμπουλίδης: Εξακολουθεί να μην υπάρχει όριο στα SMS αλλά υπάρχει μια μικρή αλλαγή

Απαντήσεις και διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω lockdown έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Lockdown και άθληση: Οι διαφορές σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξακολουθεί να μην υπάρχει όριο στα SMS, ωστόσο αυτή τη φορά υπάρχει μια μικρή αλλαγή. Συγκεκριμένα. αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις σε συγκεκριμένη περιοχή «θα μας κόψει», κάτι που δεν ίσχυε κατά το πρώτο lockdown. «Υπάρχει λογάριθμος. Μέχρι δύο μηνύματα τη μέρα δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι αν κάποιος στείλει μήνυμα στο 13033 και δε λάβει απάντηση, πρέπει να ξαναστείλει, για να είναι εξασφαλισμένος.

Τι είπε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης στον Αnt1

Σχετικά με τη μετακίνηση των πολιτών από και προς την εργασία, οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν τις βεβαιώσεις ισχύος 14 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετακινούνται με βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ.

Lockdown: Τα έγγραφα που πρέπει να έχουμε για μετακίνηση προς την εργασία

O κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εκτός αν αφορά τη μόνιμη εργασία, την κατοικία και τις αγροτικές εργασίες. Αναφερόμενος στην αγροτική εργασία, διευκρίνισε ότι μπορεί κανείς να μεταβεί σε άλλο νομό, έστω κι αν οι καλλιέργειες δεν είναι στο όνομά του, με υπεύθυνη δήλωση ότι πάει να βοηθήσει συγγενή σε αγροτικές εργασίες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μετακινήσεις γίνονται για συγκεκριμένους σκοπούς, όλες οι άλλες μετακινήσεις είναι σε περιορισμό», τόνισε τέλος ο κ. Σταμπουλίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top