Lockdown: Τα έγγραφα που πρέπει να έχουμε για μετακίνηση προς την εργασία

Προσοχή για μέλη οργάνων διοίκησης και ελεύθερους επαγγελματίες

Με την έναρξη του lockdown το Σάββατο, πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι μετακινήσεις εργαζομένων. 

Από σήμερα, Δευτέρα, που είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα του δεύτερου lockdown, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που πηγαίνουν στη δουλειά τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους νομίμως εναλλακτικά ένα από τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας, τα οποία δίνονται ως επιλογές από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Lockdown: Τι ισχύει για τη μετάβαση σε δικαστήρια - Ο κωδικός για το 13033

Α) χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α' (εκτυπωμένη από το forma.gov.gr), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος ή

Β) βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», στο eservices.yeka.gr.

Προσοχή: Για τα μέλη οργάνων διοίκησης και τους αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, για λόγους διασταύρωσης, για τη μετακίνησή τους μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο οι βεβαιώσεις άδειας κυκλοφορίας που εκδίδονται από το Π.Σ.«ΕΡΓΑΝΗ».

Με τις βεβαιώσεις άδειας κυκλοφορίας που εξάγονται από το Π.Σ.«ΕΡΓΑΝΗ», καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

Διευκρινίζεται ότι οι ήδη εκδοθείσες από το Π.Σ.«ΕΡΓΑΝΗ» βεβαιώσεις άδειας κυκλοφορίας, ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

Lockdown: Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Τέλος, όσον αφορά άτομα τα οποία δεν οδηγούν και τα μεταφέρει στην εργασία τους κάποιο συγγενικό πρόσωπο, θα πρέπει και εκείνα να διαθέτουν το κατάλληλο για την περίπτωσή τους νόμιμο έγγραφο, ενώ ο οδηγός θα πρέπει να έχει στείλει τον κωδικό 4, που αφορά παροχή βοήθειας σε συγγενικό πρόσωπο, στο 13033.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top