Δώδεκα νέοι νεκροί από κορωνοϊό- Η μία 49 ετών που δε βρισκόταν σε ΜΕΘ

796 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία στη χώρα

Στο βίντεο βλέπουμε τον αριθμό των χθεσινών κρουσμάτων στη χώρα

Δυσάρεστα είναι τα νέα από το μέτωπο των νοσοκομείων, καθώς σήμερα, Δευτέρα, κατέληξαν άλλοι δώδεκα άνθρωποι στη χώρα μας, οι οποίοι νοσούσαν από κορωνοϊό. 

Μια απο αυτούς, μάλιστα, ήταν μια 49χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο σε απλή κλίνη. Οι υπόλοιποι 11 ασθενείς είχαν ηλικία από 73 έως 86 ετών, ενώ μόνο ένας από αυτούς δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πέντε από αυτούς τους ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε απλές κλίνες των νοσοκομείων, δηλαδή δεν νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ.

Έτσι, ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 796.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, 1.914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορωνοϊός: Πιέζεται έντονα το ΕΣΥ – 69 θάνατοι το τελευταίο 48ωρο

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56.698, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

Τα 4.429 (7.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.678 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μέχρι χθες, στις 10 η ώρα το βράδυ, 131 άτομα πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, αλλά εισήχθησαν ταυτόχρονα 340 νέοι ασθενείς.

Συνολικά, νοσηλεύονται 1744 άνθρωποι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ άλλοι 237 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα σε γηροκομείο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top