Κορωνοϊός: Πάνω από 80.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Τι έδειξαν τα λύματα της Ψυττάλειας

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική από την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυττάλεια. 

Όπως είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, στον ΣΚΑΪ, αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται περίπου στις 80.000.

Κορωνοϊός: Τρομάζουν οι 295 εισαγωγές σε ένα 24ωρο – Οχτώ νέοι νεκροί

«Αυτή την στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορωνοϊού περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αυτή την στιγμή στην κοινότητα στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό», είπε ο καθηγητής και συνέχισε:   

«Καθημερινά λαμβάνουμε δείγμα από την Ψυτάλλεια, αναλύουμε το ιικό φορτίο κορωνοϊού και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο».   

Σε lockdown όλη η χώρα: Τι ισχύει από σήμερα για την καθημερινότητά μας

Ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε ακόμα πως η χώρα βρίσκεται σε άνοδο του δεύτερου μεγάλου κύματος.   

«Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό ενώ ο ΕΟΔΥ στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα», διευκρίνισε ο κ. Θωμαΐδης.   

Lockdown: Πώς θα ταξιδεύεις με αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ, αυτοκίνητα

Υπενθυμίζεται ότι χτες ανακοινώθηκαν 2.448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top