Κομμωτήρια: Θα είναι ανοιχτά το σαββατοκύριακο, αλλά όχι σε όλη τη χώρα

Η πρόεδρος των κομμωτών μιλάει στο star.gr για την κομμωτική στο σπίτι

παράταση δύο ημερών σε κουρεία και κομμωτήρια πριν το νέο lockdown

Παράταση δύο ημερών δόθηκε από την κυβέρνηση στη λειτουργία κουρείων και κομμωτηρίων, παρά το lockdown που τίθεται σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να ανοίξουν με ελεύθερο ωράριο το Σάββατο 7/11 και την Κυριακή 8/11, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, καθώς λόγω του υψηλού ιικού φορτίου αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά.

Lockdown: Χαμός στα κομμωτήρια - Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα!

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στα κομμωτήρια και να αποφευχθούν φαινόμενα «κομμωτικής κατ’ οίκων», τα οποία καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. 

Σε αντίθεση με τα κομμωτήρια όπου έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται αυστηρά πρωτόκολλα για την εξυπηρέτηση των πελατών, κατά τις «επισκέψεις με το βαλιτσάκι» διαγράφεται μεγαλύτερος ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα τροφοδοτείται η παραοικονομία.

Κομμωτές με κορωνοϊό είχαν 140 πελάτες- Πόσοι από αυτούς κόλλησαν;

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown υπήρξαν πολλές καταγγελίες, ενώ πολλοί σύλλογοι έχουν καταφύγει στους εισαγγελείς και έχει αρχίσει έρευνα για τις κατ΄ οίκων επισκέψεις» είπε στο star.gr η Μαρία Σωτηροπούλου πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρεων Κομμωτών Ελλάδας. 

Κάποιες φορές περιπτώσεις ήταν προκλητικές. Τις βλέπαμε αναρτημένες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εντοπίζαμε στις γειτονιές μας.

Με sms σε κουρεία και κομμωτήρια το σαββατοκύριακο 

Το lockdown επαναφέρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών και το σύστημα με τα sms χωρίς χρέωση στο 13033. Ειδικότερα, το προσεχές σαββατοκύριακο οι πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν κομμωτήριο θα πρέπει να επιλέξουν τον κωδικό 2 στο SMS, αυτόν δηλαδή που αντιστοιχεί σε μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ).

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
2 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Σύμφωνα με την κ. Σωτηροπούλου στην πλειοψηφία τους τα κουρεία και τα κομμωτήρια φαίνεται ότι σκοπεύουν να λειτουργήσουν το Σάββατο, ενώ το ποσοστό των ιδιοκτητών που θα ανοίξουν την Κυριακή είναι ρευστό για την ώρα και θα εξαρτηθεί από τον όγκο των προγραμματισμένων ραντεβού.

Ανοικτά τα κομμωτήρια το σαββατοκύριακο - Τι SMS θα στείλετε

Σε κάθε περίπτωση όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν στο παραπέντε του lockdown το κουρέα ή τον κομμωτή τους, θα πρέπει να θυμούνται ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και το κλείσιμο ραντεβού, τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top