Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα και lockdown

Εξετάζεται η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κάνουν οι λοιμωξιολόγοι για την εκτίμηση της κατάστασης μετά την καταγραφή των 1.547 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα!

Oι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα την Τετάρτη, καθώς και την ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 1.547 κρούσματα - 10 νεκροί, 108 διασωληνωμένοι!
 

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, που βγήκε στον ΣΚΑΪ, διακόπτοντας τη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, είπε ότι συζητούν διάφορα μέτρα -συμπληρωματικά μεταξύ τους. Τα νούμερα είναι μεγάλα, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, τόνισε ο καθηγητής.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις στην εστίαση, μπορεί να μην απαιτηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας τους. Πιο πιθανό, τόνισε, είναι ένα μέτρο επιβολής περιορισμών από νομό σε νομό -ιδίως από τους πιο επιβαρυμένους σε άλλους. Τέλος, ερωτηθείς για το γενικό lockdown, ο κ. Γώγος απάντησε: «Είμαστε τόσο κοντά όσο και μακριά».

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πέφτουν στο τραπέζι τα ενδεχόμενα για επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη και να μπει νωρίτερα στο Επίπεδο 4.

Οι ειδικοί προβληματίζονται έντονα από την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη. 

Από την Πέμπτη, το θέμα που είχε πρόκύψει με την έλλειψη τεστ Covid-19 αναμένεται να αντιμετωπιστεί, καθώς θα υπάρχουν κινητές μονάδες του ΕΟΠΥ σε διάφορα σημεία, προκειμένου να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests.

Οι κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα στηθούν στο info kiosk Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται κοντά στο Βασιλικό Θέατρο. Εκεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ θα πραγματοποιούν rapid test σε πολίτες.

Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη το απόγευμα, ωστόσο μετά την καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων την Τετάρτη και τη ραγδαία αύξηση μέσα σε ένα 24ωρο, κρίθηκε σκόπιμο να επισπευστούν οι εκτιμήσεις και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για πιθανά νέα μέτρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top