Σωτήρης Τσιόδρας: Είναι η ώρα της συνείδησης - Έρχονται δύσκολοι μήνες

Τι είπε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Εκτάκτως στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσίοδρας, ο οποίος έστειλε στους πολίτες δραματικό μήνυμα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε, οι πολίτες πρέπει να κάνουν τις σωστές επιλογές, καθώς τα πράγματα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πολύ χειρότερα από το πρώτο, και έρχονται ακόμα «δυσκολότεροι μήνες».

Χαρδαλιάς για την έξαρση κρουσμάτων: Τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, όμως τόνισε ότι «δε χάνουμε την ελπίδα μας και εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας, έστω και με δύσκολο τρόπο, προσπαθώντας να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα και ένα γενικό lockdown το οποίο έχει τεράστιες συνέπειες για την κοινωνία, τεράστιες πνευματικές και ψυχικές συνέπειες».

Κορωνοϊός: 1.259 νέα κρούσματα - 295 στην Αττική και 291 στη Θεσσαλονίκη!

Τι είπε για τα μέτρα και την τήρησή τους

Όσον αφορά τα μέτρα και την τήρησή τους, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος παραδέχτηκε ότι «δε μπορούμε να μπούμε στην καρδιά των ανθρώπων, στην προσωπική τους επιλογή, υπογράμμισε όμως ότι αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας».

«Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το Σύστημα Υγείας ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και λέμε που θα φτάσει όλο αυτό μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα έχουμε και αναπνευστικές ιώσεις» είπε.

Και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θετική στον κορωνοϊό!   

Τι είπε για τη χρήση μάσκας

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, ο λοιμωξιολόγος έκανε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν τη «θυσία».

«Δεν ήρθα εδώ να σας μιλήσω για φόβο, αλλά να σας μιλήσω για ελευθερία. Δεν είμαι δάσκαλος ούτε και καθηγητής, αλλά ένας μαθητής και μαθαίνω μαζί σας για την πανδημία. Δουλεύω 19 ώρες την ημέρα και δεν το λέω για να περηφανευτώ το λέω γιατί από όλους μας πρέπει να γίνει μια θυσία. Μια θυσία σαν αυτή που έκαναν οι πρόγονοί μας», τόνισε.

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Εξετάζεται νέο μειωμένο ωράριο στην εστίαση

«Προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό», είπε και επεσήμανε ότι ο ίδιος έχει να πάει σε εστιατόριο από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

«Τηρείτε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής»

Η σωστή χρήση της μάσκας, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του συγχρωτισμού θα πρέπει να είναι η καθημερινότητά μας στο εξής.

«Ο ιός δεν σέβεται κανέναν, δεν υπάρχουν όρια, θα διασπαρεί- εφόσον τον έχει ένας θα τον διασπείρει. Όταν εμείς επιβάλουμε μία συμπεριφορά στον εαυτό μας την εφαρμόζουμε πιο εύκολα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ τους επόμενους μήνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top