Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα

Πόσα αποτελέσματα ήταν θετικά

Δωρεάν rapid τεστ για κορωνοϊό σε πολίτες πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Τεστ κορωνοϊού στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν 3.017 ελέγχους, εκ των οποίων ανευρέθησαν 29 θετικά δείγματα, από τα οποία 18 αφορούν σε άνδρες και 11 σε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 34,8 έτη.

Κικίλιας: Με sms το αποτέλεσμα των rapid tests στους πολίτες

Τον σταθμό επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα. 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους δημόσιας υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, γιατί βλέπω ότι πλέον στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία των πολιτών. Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρούμε στη βάση μας τα δεδομένα» δήλωσε ο Β.Κικίλιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top