Κορωνοϊός - Κοζάνη: Νέοι κάτω των 30 ετών τα περισσότερα κρούσματα

Έκκληση δημάρχου στους πολίτες: «Μην υποτιμάται τη μάσκα»​​​​​​​

Δείτε στο βίντεο όλα όσα συνέβησαν την πρώτη μέρα των έκτακτων μέτρων μετά τον «κόκκινο» συναγερμό στην Κοζάνη.

Σε αναβρασμό είναι η τοπική κοινωνία της Κοζάνης μετά τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αφότου η πόλη πέρασε στο επίπεδο συναγερμού 4 και βρίσκεται πλέον στην «κόκκινη» ζώνη.

Διανύοντας την 5η ημέρα του lockdown στην περιοχή, ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας απηύθυνε έκκληση στους δημότες «να μην υποτιμούν τη χρήση της μάσκας» προκειμένου να προστατευτεί «η υγεία μας αλλά και των διπλανών μας».

Κοζάνη: Ανησυχία για την τροφοδοσία της πόλης μετά το μίνι locldown

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος, που εξέφρασε ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι «η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά νέους κάτω των 30 ετών» καθώς και για την «πίεση που δέχεται το νοσοκομείο της πόλης από τους ασθενείς με covid».

Κορωνοϊός: Οι τέσσερις λόγοι που έφεραν το lockdown στην Κοζάνη

Τι ανέφερε για το κλείσιμο των καταστημάτων

Αναφερόμενος στην τοπική οικονομία σημειώνει πως «το κλείσιμο των καταστημάτων αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τον επιχειρηματικό κόσμο και κάλεσε όλους και όλες να υλοποιήσουν στη λεπτομέρειά τους τα μέτρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου «να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό».

Κορωνοϊός: Lockdown στην Κοζάνη - Πέρασε στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου

«Στηρίζουμε τον τόπο μας. Στηρίζουμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας», σημειίωσε ο κ. Μαλούτας, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σημειώνει πως «οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος». Κάλεσε, δε, τους δημότες «να εμπιστευτούν τους ειδικούς επιστήμονες που έχουν εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα».

Τι είπε για την κατάσταση στο νοσοκομείο Κοζάνης

Σε ό,τι αφορά, δε, την κατάσταση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο διοικητής του Στέργιος Γκανάτσιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής με 45 κλίνες περιθάλπει ασθενείς με covid», ενώ για τις ανάγκες νοσηλείας άλλων περιστατικών χρησιμοποιούνται κλίνες από τη Χειρουργική, την Καρδιολογική και την Μαιευτική κλινική.

Εξήγησε ακόμη ότι υπάρχει διαρκής συνεννόηση με τα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης ώστε «εάν κάποιος ασθενής με covid η άλλης πάθησης χρειάζεται νοσηλεία κι εμείς έχουμε πληρότητα, μετά τις ενδονοσοκομειακές εξετάσεις να γίνεται άμεσα η διακομιδή του στα παραπάνω νοσοκομεία».

Τόνισε, τέλος, ότι ασθενείς εκτός covid μεταφέρονται για νοσηλεία και στο νοσοκομείο Γρεβενών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top