ΕΛΑΣ: Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Εφετείο στη δίκη της ΧΑ

Διαψεύδει ότι πήγε να διαλύσει τη συγκέντρωση

Ένα βίντεο με το τι ακριβώς συνέβη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, στο οποίο drone καταγράφει πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια την ημέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Το βίντεο έχει διάρκεια 07:32 λεπτά, δεν έχει δεχτεί παρεμβάσεις και καλύπτει το χρόνο λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης έως και την αποχώρηση των συγκεντρωθέντων και την επέκταση επεισοδίων προς την πλευρά του Πεδίου του Άρεως.

Τα συμπεράσματα

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του πολίτη, από το βίντεο αποδεικνύεται ότι:

α) γίνεται επίθεση κατά της Αστυνομίας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρο

β) οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν πολύ στοχευμένα, προσεκτικά με λίγες ρίψεις νερού καταρχήν και ρίψη δακρυγόνων περιορισμένης εμβέλειας στη συνέχεια, αυστηρά και περιορισμένα στην κατεύθυνση του αντιεξουσιαστικού μπλοκ.

Τόσο οι ρίψεις αυτές, όσο και τα δακρυγόνα περιορίζονται λοιπόν στον χώρο των επεισοδίων (έκταση επί της Λ. Αλεξάνδρας 30 μέτρα περίπου).

Δεν υπάρχει δηλαδή ρίψη χημικών και νερού «στα τυφλά», στην κατεύθυνση προς την Β. Σοφίας όπου υπήρχε ο μεγαλύτερος όγκος της συγκέντρωσης.

Κατά συνέπεια οι αιτιάσεις για απρόκλητη επίθεση δεν ευσταθούν, οι διαμαρτυρίες για αναίτια διάλυση δεν προκύπτουν. Επίσης διαψεύδονται όσοι μίλησαν για «προσπάθεια» της Αστυνομίας να διαλύσει την συγκέντρωση.

Το μόνο που αν και δεν εμφανίζεται μπορεί να ειπωθεί είναι πως η έναρξη των επεισοδίων επιτάχυνε την αποχώρηση των συγκεντρωθέντων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top