Σαλαμίνα: Ένοχοι δύο από τους τέσσερις για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Τι είπε στο star.gr ο δικηγόρος της κοπέλας

Δείτε στο ρεπορτάζ της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, τι είχε πει η κοπέλα έναν χρόνο μετά το περιστατικό, τον Μάιο του 2020

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στην υπόθεση του βιασμού της 19χρονης στη Σαλαμίνα. Δύο από τους τέσσερις συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά.

Ομαδικός βιασμός Σαλαμίνα: Έτσι παγίδευσαν τη 19χρονη

Σε 10 έτη κάθειρξη  χωρίς αναστολή και χωρίς ελαφρυντικά καταδικάσθηκε ο ένας από τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της κοπέλας.

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση για συνέργεια στον βιασμό καταδικάσθηκε ο νεαρός που την πήγε το βράδυ της 10ης Απριλίου 2019 στη Σαλαμίνα.

Την υπόθεση είχε αναδείξει αποκλειστικά το Star

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά από καταγγελία της ίδιας της κοπέλας. Είχε ισχυριστεί ότι ένας από τους τέσσερις άνδρες, έπεισε την κοπέλα να τον ακολουθήσει στο σπίτι του στη Σαλαμίνα, όπου την έδεσε με τη βία και παρά τη θέλησή της προέβη σε σεξουαλική πράξη. Παρά τις φωνές και την αντίστασή της, κανένας από τους άλλους νεαρούς άνδρες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, δεν επενέβη ώστε να σταματήσει τον βιασμό της.

Αντίθετα, ένας δεύτερος άνδρας λίγο αργότερα πέρασε και εκείνος στην αποτρόπαια πράξη με τη σειρά του και βίασε κι εκείνος τη 19χρονη, χωρίς ξανά να τη βοηθήσει κάποιος από τους υπόλοιπους.

Ο δικηγόρος της κοπέλας Ιωάννης Σαμέλης δήλωσε στο star.gr:

«Νιώθουμε δικαιωμένοι ως προς την καταδίκη του ενός βιαστή, ενώ για την απαλλαγή του δεύτερου κατηγορούμενου για φυσική αυτουργία εκφράζουμε τη θλίψη μας που έπεισε τους ενόρκους, ενώ η πλειοψηφία των δικαστών ζήτησε την καταδίκη του. Η κοπέλα είχε το σθένος να το καταγγείλει. Έφυγε από το δικαστήριο με ανάμεικτα συναισθήματα και τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε από τον εισαγγελέα να επανεξετάσει την απαλλαγή του δεύτερου κατηγορούμενου για τον βιασμό».

Ο δικηγόρος της κοπέλας Ιωάννης Σαμέλης

Ο δικηγόρος της κοπέλας Ιωάννης Σαμέλης

της Τασούλας Παπανικολάου


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top