Έγκλημα Κορωπί: Αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών και σπάσιμο των ισοβίων

Τι ζητά η 30χρονη δράστιδα με το αίτημά της στον Άρειο Πάγο

Αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, η 30χρονη αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου», προκειμένου να σπάσει τα ισόβια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Έγκλημα στο Κορωπί: «Εύχομαι να έχει αναπαυθεί η ψυχή της, ζητώ συγγνώμη»

Τον Αύγουστο του 2016, η 26χρονη τότε γυναίκα δολοφόνησε με έξι μαχαιριές την 35χρονη σύζυγο του άντρα, με τον οποίο είχε εξωσυζυγική σχέση. Το έγκλημα στο Κορωπί έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών του θύματος. Η 29χρονη δράστιδα, η οποία έχει επίσης δύο παιδιά με τον σύζυγο του θύματος, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια, ενώ τον Ιούνιο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών την καταδίκασε σε ισόβια και 18 μήνες, απορρίπτοντας την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Φόνισσα Κορωπίου: «Την παρακολουθούσε- Η 35χρονη φοβόταν για τη ζωή της»

«Είναι πολλοί άνθρωποι που έχω πληγώσει. Πρέπει να τιμωρηθώ γι’ αυτά που έχω κάνει, αλλά εύχομαι να υπάρξει μία μείωση της ποινής. Κουβαλάω έναν πολύ μεγάλο σταυρό και αυτό που βιώνω μέσα στη φυλακή είναι πάρα πολύ δύσκολο», είχε πει η δράστιδα του εγκλήματος.

Τρεις μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, η 30χρονη με αίτημά της στον Άρειο Πάγο ζητά να συζητηθεί εκ νέου η αναγνώριση των ελαφρυντικών στο Εφετείο. 

Ειδικότερα, ζητά να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τους εξής λόγους:

-    Του σύννομου βίου μέχρι την τέλεση της πράξης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και πως έχει λευκό ποινικό μητρώο
-    Της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης, τονίζοντας ότι κατά τα 4 χρόνια που είναι κρατούμενη, προσέφερε βοήθεια στον ιερέα των φυλακών και παρακολουθούσε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις που έγιναν στη φυλακή 
-    Την εισαγωγή της με πανελλαδικές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και την αναμονή της μεταγραφής της στο Εθνικό Μετσόβιο 
-    Την παρακολούθηση, κατά τη διάρκεια της κράτησής της, μαθημάτων αγγλικών, υπολογιστών, μουσικής και παρασκευής καφέ σε επίπεδο barista. Για το τελευταίο  απέκτησε πτυχίο μετά από εξετάσεις.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top