Rapid test στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα

Το «τετράγωνο» της φωτιάς όπου εξαπλώνεται η πανδημία 

Πολιορκημένοι από τον κορωνοϊό νιώθουν οι κάτοικοι σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Ειδικά στον Άγιο Παντελεήμονα ο ΕΟΔΥ πήγε να κάνει δειγματοληπτικά τεστ μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο γηροκομείο.  

Κορωνοϊός-Γηροκομείο: Η εξήγηση του νοσηλευτή που φέρεται ως ο ασθενής «0»

Ο κόσμος στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει στηθεί στην ουρά, προκειμένου να κάνει τα Rapid Test. Είναι η δεύτερη μέρα που βρίσκονται στο σημείο τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί. Ανάμεσά τους ιερέας και  ψάλτης του Ιερού Ναού, που βρίσκεται δίπλα στο γηροκομείο.

Κορωνοϊός-Αγ.Παντελεήμονας:Και δεύτερος θετικός μπαινόβγαινε στο γηροκομείo

Οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα ζητούν να γίνει απολύμανση της πλατείας.

Το «τετράγωνο» της φωτιάς όπου εξαπλώνεται η πανδημία 

Η Αττική είναι στο κόκκινο. Από τα 239 κρούσματα χθες, τα 123 είναι εντός του νομού. Οι κόκκινες περιοχές όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων εντείνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Star στους κάθετους δρόμους ανάμεσα σε Πατησίων και Αχαρνών από την περιοχή του Αγίου Ελευθερίου μέχρι την οδό Αγίου Μελετίου.  

Βέβαια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση υπάρχει και στις περιοχές εκτός των συγκεκριμένων ορίων. Στον κόκκινο χάρτη συμπεριλαμβάνονται τμήματα της 4ης ,5ης και 6ης δημοτικής κοινότητας, οι οποίες συνολικά απαριθμούν περίπου 315.000 κατοίκους. 

Ποιος είναι όμως ο λόγος της επιδημιολογικής επιβάρυνσης; Στα συνοικιακά καταστήματα κυρίως τα σαββατοκύριακα υπάρχει χαλαρότητα. Συχνά, η μάσκα είτε λείπει, είτε πέφτει κάτω από το σαγόνι.

Την ίδια στιγμή δημιουργούν προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές τα άτυπα τζαμιά που λειτουργούν σε πολλά σημεία του κέντρου.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top