Κορωνοϊός-Γηροκομείο: Η εξήγηση του νοσηλευτή που φέρεται ως ο ασθενής «0»

«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα»

Τις δικές του εξηγήσεις έδωσε ο νοσηλευτής ο οποίος εργαζόταν στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα. Πληροφορίες τον ήθελαν να ασθένησε από κορωνοϊό, να κόλλησε κάποιους ασθενείς και να εξαφανίστηκε.

Πριν από λίγο, ο ασθενής που θεωρείται ο ασθενής «0», διευκρίνισε πώς νόσησε και γιατί έφυγε από τη δουλειά του.

Κορωνοϊός: 267 νέα κρούσματα, τα 123 στην Αττική - 7 θάνατοι σε ένα 24ωρο

«Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός. Θεωρούσα ότι ήμουν κουρασμένος διότι δούλευα χωρίς ρεπό από τις 3 του μήνα. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια» εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν. Ο λόγος που έφυγα από το γηροκομείο δεν ήταν ο κορωνοϊός αλλά επειδή βρήκα αλλού δουλειά. Τελευταία φορά δούλεψα το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου. Από τις 21 του μήνα είμαι στο σπίτι μου» πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Ερωτήματα - «φωτιά» για το Γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Ο νοσηλευτής εξηγεί πως έκανε το τεστ σε ιδιωτικό ιατρείο στις 24 του μήνα και το ίδιο βράδυ τον ενημέρωσαν ότι είναι θετικός. 

«Στις 25 με πήραν από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησαν πού δουλεύω και από ποιον μπορεί να κόλλησα. Τους είπα το όνομα του ασθενή ο οποίος ήταν πια διασωληνωμένος. Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση εβδομάδα με συμπτώματα από τις 12/09. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38. Παρέπεμπαν ίσως σε γρίπη, εμφάνισε όμως πολύ έντονη δύσπνοια και ο κορεσμός του έπεσε μέχρι 75. Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα. Μου τηλεφώνησε συνάδελφος στις 21 ή 22/09 και μου είπε ότι ο ασθενής ήταν θετικός. Του είπα ότι και εγώ ήμουν πολύ χάλια. Χθες είδα στην τηλεόραση ότι ο ασθενής απεβίωσε».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top