Κορωνοϊός-Αγ.Παντελεήμονας:Και δεύτερος θετικός μπαινόβγαινε στο γηροκομείo

Τι έδειξαν τα ευρήματα από την αυτοψία

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διασπορά του κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν 41 θετικά κρούσματα, ενώ ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του το πρωί της Παρασκευής.

Κορωνοϊός-Γηροκομείο: Η εξήγηση του νοσηλευτή που φέρεται ως ο ασθενής «0»

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Αγγελος Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τα ευρήματα από την αυτοψία στο γηροκομείο αλλά και τις καταθέσεις που ελήφθησαν, έδειξαν ότι υπήρξε ένα κρούσμα το οποίο δεν απομονώθηκε όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να υπάρξει και εργαζόμενος που συνέχισε για ένα διάστημα να παρέχει την εργασία του και από εκεί να εξαπλωθεί ο ιός και στους υπόλοιπους φιλοξενούμενους.

Κορωνοϊός: 267 νέα κρούσματα, τα 123 στην Αττική - 7 θάνατοι σε ένα 24ωρο

«Ερευνούμε ακόμα μία περίπτωση να υπήρξε παράτυπη επαφή φιλοξενούμενου με εργαζόμενο σε παρακείμενη λαϊκή αγορά» πρόσθεσε ο κος Μπίνης.

Ο εν λόγω φιλοξενούμενος φέρεται να μην τηρούσε τα μέτρα (θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων, δημιουργία θαλάμου απομόνωσης, καταγραφή λεπτομερούς ιστορικού όλων των ατόμων που επιστρέφουν από διακοπές είτε πρόκειται για εξωτερικούς συνεργάτες που δεν έρχονται σταθερά στη μονάδα).

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top