Άγ. Παντελεήμονας: Οι κάτοικοι επικαλούνται τις αρχές- Μη τήρηση των μέτρων

Το πρόβλημα διογκώνεται από τους πρόφυγες που δεν διαθέτουν περίθαλψη

Ένα τρίγωνο μετάδοσης κορωνοϊού έχει διαμορφωθεί στην καρδιά της Αθήνας, αφού οι μετακινήσεις κυρίως μεταναστών, που δεν έχουν συγκεκριμένο χώρο διαμονής βοηθά την ανάπτυξη της νόσου. 
  
Τα «μαζεύει» ο αρχιμανδρίτης

Λίγα μέτρα μακριά από το γηροκομείο όπου ήδη θρηνούμε μια ζωή, βρίσκεται ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα, άλλη μια κόκκινη περιοχή όσον αφορά στον κορωνοϊό. Το καλοκαίρι ο αρχιμανδρίτης είχε ζητήσει, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, να μη φορούν μάσκες οι πιστοί μέσα στην εκκλησία. Σήμερα, ο ιερέας μιλά αποκλειστικά στο Star και υποστηρίζει ότι τότε απευθύνθηκε μόνο στον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη που είχε παρευρεθεί στην Λειτουργία  και όχι στους πιστούς. 

«Είπα χαίρομαι που δεν φοράτε μάσκα, γιατί οι υγιείς άνθρωποι δεν φορούν μάσκα. Δεν συνιστώ τίποτα. Απλώς ότι λέει η κυβέρνηση», δηλώνει ο Αρχιμανδρίτης.

«Φοβόμαστε, θα κολλήσουμε»

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα οι κάτοικοι φοβούνται. Καταγγέλλουν οτι η συγκέντρωση μεταναστών χωρίς μέτρα προστασίας βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Μάλιστα, οι κάτοικοι βλέποντας τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται στην περιοχή έστειλαν επιστολή στις αρχές ζητώντας βοήθεια. 

Κορωνοϊός: Δύο ακόμη θύματα- Στους 400 οι νεκροί στη χώρα μας

«Προς την ελληνική αστυνομία να πράξει τα δέοντα: για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Προς τον ΕΟΔΥ να κάνει έλεγχο σε όσους συνεχίζουν να συναθροίζονται στην πλατεία», γράφουν χαρακτηριστικά.

Από το πρωί, η αστυνομία ερευνά τις περιοχές όπου συνωστίζονται μετανάστες. Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Αμερικής και Άγιος Παντελεήμονας αποτελούν την καρδιά της πανδημίας στην Αθήνα.

Στην Πλατεία Βικτωρίας ακόμα μια μέρα δεκάδες πρόσφυγες με μικρά παιδιά παραμένουν σε συνωστισμό χωρίς μέτρα προφύλαξης, αφού δεν διαθέτουν καμία πρόσβαση σε γιατρό!

Θετικοί πέντε αστυνομικοί στο Ελ. Βενιζέλος - Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία!

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top