Συναγερμός στην Καρδίτσα - Θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι σε γηροκομείο

Αναμένεται να γίνουν μαζικά τεστ

Συναγερμός σήμανε στην Καρδίτσα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά τέσσερις εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί σε γηροκομείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν μαζικά τεστ στους φιλοξενούμενους.

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Συνολικά στη Θεσσαλία τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν πέντε κρούσματα στα Τρίκαλα, πέντε στη Λάρισα, ένα στη Σκιάθο και εννέα στην Καρδίτσα.

Άγιος Παντελεήμονας: Σε νοσοκομεία 36 ηλικιωμένοι - Ποια η κατάστασή τους

Η αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα κρούσματα

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα Covid -19. Τρία κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (26/09/2020) – (29/09/2020)-(30.09.2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασηςστο Γ.Ν. Τρικάλων. Ένα κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος ένα ακόμη δε διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα Covid -19. Ένα κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ ένα ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από δειγματοληψία των Κ.ΟΜ.Υ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

-Στην περιοχή της Σκιάθου καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα Covid -19.
Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν εννέα νέα κρούσματα Covid -19. Τέσσερα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ τρία ακόμη κρούσματα. εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (30/09/2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top