«Λουκέτο» σε σχολεία της Βουλιαγμένης και της Νέας Μάκρης λόγω κρουσμάτων

Συνολικά 151 σχολεία και τμήματα είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού - Όλη η λίστα

Προσωρινό «λουκέτο» έβαλαν ακόμα ένα Γυμνάσιο στη Βουλιαγμένη και ένα δημοτικό στη Νέα Μάκρη, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με πληροφοίρες, το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες λόγω θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό και θα ανοίξει ξανά στις 9 Οκτωβρίου.

Στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ ο οποίος/η οποία διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, ή έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα άτομα, το πρωτόκολλο προβλέπει ότι για τον προσδιορισμό των απαραίτητων μέτρων θα πρέπει να γίνεται ειδική κάθε φορά εκτίμηση κινδύνου για τυχόν στενές επαφές εντός 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

•    τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε στο κάθε τμήμα,

•    τον τρόπο χρήσης μάσκας –από τον ίδιο και τους άλλους– κατά τις επαφές με άλλα άτομα,

•    τον τρόπο τήρησης αποστάσεων από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή,

•    τη διάρκεια της επαφής με τα άτομα αυτά, κ.λπ.

Θετικός εκπαιδευτικός και στη Νέα Μάκρη

Θετικό βγήκε και το τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μάκρης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. 

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (29/09) πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση στον δήμο Μαραθώνα και αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου και γενική απολύμανση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «Λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε σχολική μονάδα του Δήμου μας, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 29-09-2020 η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων λόγω έξαρσης του κορωνοϊού και αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας για γενική απολύμανση. Επίσης, η Επιτροπή επικαιροποίησε την καταγραφή των υλικών και μέσων προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκειά τους».

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων - Όλη η λίστα

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, συνολικά 151 σχολεία και τμήματα σχολείων παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων και είναι τα ακόλουθα:
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top