Γιάφκα Κουκάκι: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τρεις συλληφθέντες

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για πιθανή σύνδεση με τρομοκρατική οργάνωση

Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή πήραν οι τρεις συλληφθέντες από τη γιάφκα στο Κουκάκι και το ζευγάρι από τα Πετράλωνα. Στο μεταξύ, στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν αποτελέσματα από τα εργαστήρια σε μια προσπάθεια να τους ταυτοποιήσουν με συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. 

Κουκάκι: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες

Με άσπρα αλεξίσφαιρα γιλέκα και χειροπέδες, οι τρεις γνωστοί αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Έξω από την Ευελπίδων μια ομάδα αλληλέγγυων φώναζε συνθήματα. 

Κουκάκι: Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα «οπλοστάσιο» 

Τα εκρηκτικά, οι πυροκροτητές και οι σφαίρες που βρέθηκαν στη γιάφκα στο Κουκάκι και τα δύο όπλα στο διαμέρισμα των Πετραλώνων ήταν αρκετά για να ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.  

Ετοιμαζόταν να καθαρίσει τη γιάφκα στο Κουκάκι ο 42χρονος

Ο 42χρονος, γνωστός στις διωκτικές αρχές από τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά, με αρχηγό τον Βασίλη Παλαιοκώστα, εκτιμούν ότι ετοιμαζόταν να αδειάσει το υπόγειο των 10 τετραγωνικών. Πριν το εγκαταλείψει όμως, θα το καθάριζε και γι’ αυτό είχε προμηθευτεί και διάφορα καθαριστικά. 

«Καθαρά» τα όπλα του ζευγαριού από τα Πετράλωνα

Τα δυο όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού στα Πετράλωνα, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, στην αντιτρομοκρατική περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να συνδέσουν τους τρεις με συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. 

Αναζητούν στοιχεία για πιθανή σύνδεση με τρομοκρατική οργάνωση

Στο μυαλό τους θεωρούν πιθανό, οι συλληφθέντες να έχουν σχέση με την ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αλλά τα καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε η οργάνωση σε τρεις επιθέσεις δε βρέθηκαν. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται είτε σε άλλη γιάφκα, είτε… στον πάτο της θάλασσας. 

Όσον αφορά στον 38χρονο είχε συλληφθεί για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη το 2003 και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τη ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας. Η 36χρονη φίλη του είναι γνωστή στις αρχές για τη συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top