ΝOTAM από ΥΠΑ: Με αρνητικό τεστ Covid οι ταξιδιώτες από Τσεχία στη χώρα μας

Θα ισχύει από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 30 του μήνα

Notam εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία προβλέπει ότι όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από την Δημοκρατία της Τσεχίας θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. 

Μητσοτάκης: Αυτοπροστασία ή καραντίνα το μήνυμα στους πολίτες

Το μέτρο έχει ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 και θα ισχύει από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα.
Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊο από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους. 

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Στο τραπέζι μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων»

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.
Παράλληλα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top