Βατόπουλος: Τι να προσέχουν όσοι κινούνται στο κέντρο της Αθήνας

«Μπορούμε να αποτρέψουμε ένα γενικό lockdown στην Αττική»

«Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε ένα γενικό lockdown στην Αττική» υποστήριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Aλκιβιάδης Βατόπουλος και παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία που υπάρχει για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown. Εάν καταφέρουμε να συντονιστούμε η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε» είπε.

Ο κ.Βατόπουλος αναφερόμενος σχετικά με το κέντρο της Αθήνας, συνέστησε στους πολίτες να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Επίσης, πρότεινε για τους συνταξιούχους που έχουν δουλειές στο κέντρο, να πηγαίνουν ώρες που έχει λιγότερο κόσμο.

Επίσης, ο καθηγητής τόνισε ότι «η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες».

Ειδικότερα, για τον μεταναστευτικό πληθυσμό του κέντρου σημείωσε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι και πως πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα, να τους περάσουμε το μήνυμα να μη συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα.
«Και ο συνωστισμός στις καφετέριες είναι επικίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Τέλος, ο κ.Βατόπουλος αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα σχολεία, όπου οι μαθητές συγχρωτίζονται χωρίς μέτρα προστασίας. «Καθώς το νόσημα μεταδίδεται με τα σταγονίδια, αν τα παιδιά είναι σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση χωρίς μάσκες, τότε υπάρχει πρόβλημα» υπογράμμισε ο καθηγητής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top