Ιανός: Δύο χωριά αποκλεισμένα στα Άγραφα- Χωρίς νερό και ρεύμα οι κάτοικοι

Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο

Η κακοκαιρία Ιανός άφησε στο πέρασμά της κατεστραμμένες καλλιέργειες, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αποκλεισμένα χωριά και τεράστιες εκτάσεις βουλιαγμένες σε τόνους λάσπης. Η Καρδίτσα και τα νησιά του Ιονίου ήταν οι περιοχές που σφυροκοπήθηκαν από τον κυκλώνα και σήμερα μετρούν τις πληγές τους. 

Μεγάλη καταστροφή στην Καρδίτσα-100.000 πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους

Για πέμπτη μέρα, από την επέλαση του Ιανού, χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στα ιστορικά Άγραφα, χωρίς να έχουν οι κάτοικοι νερό και ρεύμα. 

Οξυά Καρδίτσας: «Δε θα δούμε ποτέ ξανά το χωριό όπως ήταν»

Όπως είπε ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» δύο είναι τα χωριά που είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένα, το Βαλάρι και ο Ζερβομαχαλάς. Στους οικισμούς είναι αποκλεισμένα περίπου 25 άτομα μέσης ηλικίας. (10 στο Βαλάρι και 15 στον Ζερβομαχαλά).

Καθώς τα περισσότερα χωριά συνδέονται με τις πόλεις με χωματόδρομους, η επικοινωνία έχει κοπεί, αφού το οδικό δίκτυο έχει αποκλειστεί. Σήμερα θα γίνει προσπάθεια αποκατάστασης της ύδρευσης.
 

Ιανός: Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό στην Οξυά 

Στο μεταξύ αποκλεισμένοι παραμένουν και περίπου 40 πολίτες στην Οξυά Καρδίτσας χωρίς ρεύμα. Χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάσωση της εγκύου με το παιδί της και τους γονείς τους, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η Ελένη Τόλια είπε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο του Star ότι «το χειρότερο είναι ότι άλλαξε τελείως η μορφολογία του τόπου μας. Δε θα δούμε ποτέ ξανά το χωριό όπως ήταν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top