Ιανός: Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό στην Οξυά

Η πρεσβυτέρα κερνούσε λουκούμια τους πυροσβέστες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός πέντε κατοίκων του ορεινού χωριού Οξυά, το οποίο αποκλείστηκε μετά από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιανού. 

ελικόπτερο απεγκλωβισμός 1

Δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν από το Μουζάκι και νωρίς το πρωί επιχείρησαν να προσγειωθούν στο χωριό, υπόθεση δύσκολη λόγω της βλάστησης και του απότομου εδάφους. 

Τελικά το μικρότερο ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί και να μεταφέρει στο Μουζάκι τέσσερα άτομα, τον ιερέα του χωριού, τη σύζυγό του που πρέπει να κάνει ειδική θεραπεία στη Λάρισα, την έγκυο κόρη του και την 1,5 έτους εγγονή του. 

Διάσωση οξυά1

Στη συνέχεια απεγκλωβίστηκε ένα ακόμα άτομο που έχρηζε ιατρικής βοήθειας, ενώ το έκτο άτομο που αρχικά επρόκειτο να απομακρυνθεί και αυτό, αποφάσισε τελικά να μην το κάνει. 

Συγκινητικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν προσγειώθηκε το ελικόπτερο με την έγκυο και τους γονείς της. Η μητέρα της γυναίκας άρχισε να κερνά λουκούμια τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και τους δημοσιογράφους. 

Διάσωση Οξυά2

«Φοβήθηκα για μια στιγμή, αλλά η Αγία Τριάδα μας προστάτεψε και όλα είναι τώρα καλά», είπε.

Η κόρη της από την άλλη, που είναι πέντε μηνών έγκυος είπε στους δημοσιογράφους πως δεν φοβήθηκαν, αλλά η καταστροφή στο χωριό είναι μεγάλη. 

«Είμαστε όλοι καλά. Έπρεπε να φύγω, μακάρι να ήμουν δίπλα στους συγχωριανούς μου. Δε χάσαμε ποτέ το κουράγιο μας, τώρα  που έγινε το κακό πρέπει να δούμε τι θα γίνει για την περιοχή μας», είπε. 

Ιανός: Παραμένουν αποκλεισμένα χωριά–Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Οξυά

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως η επιχείρηση ήταν επιτυχής και συνεχίζεται για τη μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων στους κατοίκους που παρέμειναν στο χωριό. 

Μάλιστα σημείωσε πως επειδή είναι δύσκολος ο απεγκλωβισμός ηλικιωμένων ανθρώπων θα μεταφερθούν με το ελικόπτερο συγγενικά τους πρόσωπα, που θα μείνουν μαζί τους μέχρι αύριο που θα ανοίξει ο δρόμος. 

Επεισοδιακή επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Ορεινή Αργιθέα

διάσωση Οξυα 3

Άλλωστε και οι τέσσερις κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από το χωριό ξεκαθάρισαν πως μόλις η πρόσβαση σε αυτό αποκατασταθεί, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Ιανός: Βιβλικές καταστροφές στη Θεσσαλία – Τρεις νεκροί, μία αγνοούμενη

Χθες ανάλογη επιχείρηση δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα ελικόπτερα έριξαν με γάντζο τρόφιμα και νερό στους εγκλωβισμένους κατοίκους που παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top