Λέσβος: Πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να μπουν στο Καρά Τεπέ

Έκρυθμη η κατάσταση στο νησί – Δύο θετικοί στον κορωνοϊό

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβο μετά την ολοσχερή καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Λέσβος: Βρέφος 20 ημερών θετικό στον κορωνοϊό - Το ίδιο και η μητέρα του

Το σκηνικό είναι «πολεμικό» και έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που ζητούν να φύγουν από το νησί και όσο βλέπουν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, κυριεύονται από ένταση αλλά και απογοήτευση.

Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star, Λάμπρος Δεμερτζής, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες δε δέχονται σε καμία περίπτωση να μπουν στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής που βρίσκεται στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, στηθεί 150 σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν από 8-10 άτομα σε καλύτερες συνθήκες.

Λέσβος: Οι μετανάστες μπαίνουν στον νέο καταυλισμό – Ξεκίνησε η καταγραφή

Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας είναι να μπορέσει να πείσει αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες να δαμείνουν στην πρόχειρη δομή, η κατασκευή της οποίας προχωρά με αμείωτη ένταση. Οι Αρχές ελπίζουν πως έτσι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τόσο τις οικογένειες – αφού καταγράφονται όλοι- όσο και αυτούς που δεν έχουν στα χέρια τους το άσυλο, αλλά είναι σε διαδικασία απέλασης. Έτσι θεωρούν πως θα μπει μία τάξη, και αυτός είναι ένας λόγος που κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να μπουν στον νέο καταυλισμό.

Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Στον νέο καταυλισμό, έχουν πραγματοποιηθεί 80 τεστ κορωνοϊού και τα δύο έχουν ήδη βγει θετικά, χωρίς να υπολογίζουμε τα 35 θετικά κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Να σημειωθεί τέλος πως σήμερα είχαμε 21 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο. Τους περισυνέλλεξε το ναυτικό και οδηγήθηκαν στην απομόνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top