Μύρτος Κεφαλονιάς: Ο ήρωας ναυαγοσώστης μιλά στο Star

«Είπα δυο φορές το ‘’Πάτερ ημών’’ από μέσα μου» αναφέρει

Παραλίγο να πνιγεί ένας  λουόμενος στην παραλία του Μύρτου Κεφαλονιάς, όταν βούτηξε αγνοώντας τη δυνατή φουρτούνα. 

Ναυαγοσώστες στο star.gr: «Ελληνικό φαινόμενο και επικίνδυνο, τα φουσκωτά»

Ο νεαρός ναυαγοσώστης που προσπάθησε να τον σώσει, παγιδεύτηκε και εκείνος με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σπεύσει ελικόπτερο του λιμενικού στο σημείο.  

Μύρτος ναυαγοσώστης STAR

«Είπα δυο φορές το ‘’Πάτερ ημών’’ από μέσα μου, όλο το έλεγα, όλη την προσευχή. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είπα ότι θα πεθάνω. Ήξερα ότι έχω την ομάδα αλλά το μυαλό σου πάει και στο παράλογο. Άμα πας στα βράχια, αμα το ένα, άμα το άλλο, κοίταγες τα κύματα και ήταν εκεί πάνω.

Το βλέπαμε ήταν μέσα σε μια ώρα θα είχαμε πάει στα βράχια. Μας πετάξανε κάτι σκοινιά, αυτά είναι με πυραυλάκια. Πέφτουν, το πιάσαμε και στην ουσία αγκυροβολήσαμε εκεί», λέει χαρακτηριστικά στο Star o Ηλίας Παπαγεωργόπουλος και συνεχίζει:

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Κουραζόσουν. Είχαμε πιει νερό, είχαμε αλάτι, είχαμε μουλιάσει. Η μόνη λύση ήταν αυτό: να κρατάμε τη σημαδούρα. Έπρεπε να του κάνω συντροφιά, να τον ηρεμήσω, να μιλήσουμε για άλλα θέματα, να αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία του.. 

Μύρτος: Ελικόπτερο πήγε να τους σώσει

Όταν είδε τον προβολέα του ελικοπτέρου, ο ναυαγοσώστης ένιωσε λύτρωση: «Ένιωσα λύτρωση, είπα παναγία μου και χριστέ μου σώθηκα, βέβαια δεν είχα σωθεί ακόμα, ήμουν μέσα στη θάλασσα, ο έλικας έριχνε με αέρα το νερό πάνω μου, έβαλα το παιδάκι πρώτα, του έβαλα ένα σωσίβιο, ξανακατέβηκε ο άνθρωπος, ανέβασε εμένα με σκοινί, πάλι καλά, πάλι καλά.

Παρόλο που ο απερίσκεπτος νεαρός μπήκε στη θάλασσα, ενώ υπήρχε απαγόρευση, ο ναυαγοσώστης δε του κρατάει κακία.
«Νέος κι αυτός μπορεί να είχε πιεί λιγάκι, ο φίλος του μου είπε ότι είχε και γενέθλια… ε ξέρω γω…», λέει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top