Αποκλειστικό: Τούρκοι ψαράδες παρενοχλούν Έλληνες στο Αιγαίο

«Καθημερινά έχουμε προκλήσεις - Οι Τούρκοι ψαράδες έχουν εξαπλωθεί»

Στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο. Καθημερινά, Τούρκοι ψαράδες παρενοχλούν του Έλληνες συναδέλφους τους που ψαρεύουν στα νερά μας, σε μια ακόμη προσπάθεια να προκαλέσουν με κάθε τρόπο. «Δε φοβόμαστε», απαντούν οι Έλληνες ακρίτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στέλνοντας μήνυμα εγρήγορσης κι ετοιμότητας!

Έλληνες ψαράδες βγαίνουν στα ανοιχτά για να ρίξουν παραγάδι. Δίπλα τους -εντός ελληνικών χωρικών υδάτων- βρίσκεται τουρκικό αλιευτικό και τους παρενοχλεί. 

Αποκλειστικό: Τουρκικά σκάφη «παρενόχλησαν» ψαράδες ανοιχτά της Μυτιλήνης

Το περιστατικό συνέβη νότια της Σάμου. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο! «Ψάχνονται» καθημερινά. Δεν αρκούνται σε παράνομες NAVTEX. Δεν τους φτάνει η δήθεν επίδειξη ισχύος με το Oruc Reis. «Επιστρατεύουν» μέχρι και την αλιεία για να μπουν στο μάτι μας. 

Ψαρεύουν εκεί που ψαρεύουν οι Έλληνες αλιείς κι αφού δεν καταφέρνουν να κάνουν ζημιά στο... ηθικό τους, προσπαθούν να κάνουν ζημιά στην τσέπη τους! 

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: «Βγάζουν όπλο στο ένα μέτρο»

Τι είπαν στο Star Έλληνες ψαράδες από τη Λήμνο, την Κω και τους Φούρνους 

«Προκλήσεις έχουμε συνέχεια από την Τουρκία. Έχουν εξαπλωθεί, από Σαμοθράκη μέχρι κάτω Κυκλάδες, Χίο, Μυτιλήνη και πολύ κοντά στα παράλια» λέει ο Κώστας Χαψής από τη Λήμνο.

«Χθες ήταν πρόκληση που δε θέλω να χαρακτηρίσω. Ήταν πέντε τουρκικά σκάφη στην Ψέριμο, στο Βαθύ της Ψερίμου είναι ένας κόλπος εκεί, καθαρά ελληνικά νερά. Κόντεψαν να μας τρακάρουν! Αν είναι δυνατόν, φύγαμε εμείς για να ψαρεύουν οι Τούρκοι» λέει ψαράς από την Κω.

Οι καταγγελίες για παράνομο ψάρεμα από τουρκικές μηχανότρατες σε ελληνικά νερά «πέφτουν βροχή». Νοτιοανατολικά των Φούρνων Ικαρίας γίνεται... «πάρτι»! 

Σχετική επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα. Το επιβεβαιώνει στο κεντρικό δελτίο του STARΡ ο Νίκος Κυπραίος, ψαράς του νησιού! 

«Το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου συνέβη έντονα, αλλά με κάποιους καιρούς που ήταν αρκετά τα μποφόρ, της τάξης των 6 μποφόρ, πλησίασαν την ακτογραμμή Άγιο Μηνά, Φούρνοι, Ανθρωποφά. Εκεί επειδή υπάρχει κι ένα προηγούμενο από πέρυσι, ο καθένας μπορεί να υποπτευθεί διάφορα» 

Δείτε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top