Λέσβος: Σε καραντίνα η δομή στη Μόρια μετά από κρούσμα κορωνοϊού

Θετικός ένας 40χρονος από τη Σομαλία

Με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τίθεται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια για 14 ημέρες μετά τον εντοπισμό κορύσματος κορωνοϊού.

Για το χρονικό διάστημα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από τη δομή ενώ η αστυνομία θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο.

Στη δομή θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση.

Θετικός ένας 40χρονοπς Σομαλός στη Μόρια

Συναγερμός έχει σημάνει στη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Χίος: Σε καραντίνα το κέντρο μεταναστών στη ΒΙΑΛ

Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα από τη Σομαλία, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας. Βρέθηκε θετικός στον ιό το βράδυ της Τρίτης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μάλιστα, εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είχε μεταβεί από τη Μόρια στην Αθήνα τον Αύγουστο για να βρει δουλειά. Όταν όμως δεν τα κατάφερε, επέστρεψε στη Λέσβο. 

Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια - Ένα ντους για 200 άτομα

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 40χρονος Σομαλός νόσησε στη Μόρια ή έφερε τον ιό από την Αθήνα. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top