Σύψας: Τι περιλαμβάνει το «κακό σενάριο» της πανδημίας

Πώς θα λειτουργήσει η χώρα μας σε περίπτωση δεύτερου κύματος

Για την έντονη πίεση που θα δεχτεί το ελληνικό σύστημα υγείας τον χειμώνα, και πιο συγκεκριμένα κατά τον Νοέμβριο, στα πλαίσια του «κακού σεναρίου» στην εξέλιξη της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής, Νίκος Σύψας.

Ανησυχία για την εξέλιξη του ιού τον Σεπτέμβριο

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «υπάρχει το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος, συν τη γρίπη που έρχεται κάθε χρόνο, συν τους άλλους αναπνευστικούς ιούς που θα δημιουργήσουν μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου και συνέχεια Ιανουάριο - Φεβρουάριο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι κανείς δε γνωρίζει από τι θα εξαρτηθεί το πιθανό δεύτερο κύμα του ιού. «Ο ιός συνεχώς μας διαψεύδει» είπε, αναφερόμενος την έξαρση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο. 

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στον Βύρωνα - Τι θα ισχύει

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, η κατάσταση θα είναι δύσκολη μέχρι την άνοιξη. «Από εκεί και έπειτα τα πράγματα θα μπουν σε μια άλλη κατεύθυνση, είτε ο κορωνοϊός θα γίνει μια εποχική λοίμωξη, είτε θα εξαφανιστεί. Εξάλλου από ένα χρονικό διάστημα και έπειτα θα υπάρχει και το εμβόλιο» τόνισε.

Πώς θα λειτουργήσει η χώρα σε περίπτωση δεύτερου κύματος

Στο χειρότερο σενάριο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε πως θα κλείσουν οι μη απαραίτητες δομές, όπως για παράδειγμα η εστίαση, τα μπαρ και οι χώροι θεαμάτων.

«Αλλά το τελευταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε ότι «θα κάνουμε το παν, θα σταματήσουμε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά».

Κορωνοϊός: 183 νέα κρούσματα - Τα 107 στην Αττική

Σχολιάζοντας τα κρούσματα, είπε πως είναι πιθανό να υπάρχει μια αύξηση αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί. Παρόλα αυτά είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι πληθαίνουν τα κρούσματα σε γηροκομεία και ιδρύματα. 

«Είμαστε σε μια επιπέδωση της καμπύλης σε σχέση με τον Αύγουστο αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση, δηλαδή τα κρούσματα να τριπλασιάζονται» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top