Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στον Βύρωνα - Τι θα ισχύει

Περιοριστικά μέτρα στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο

Σε καραντίνα μπαίνει η δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα όπου εντοπίστηκαν συνολικά 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού το απόγευμα της Δευτέρας.

Συναγερμός στον Βύρωνα - 28 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στη δομή και κατόπιν ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Ακόμη και ισόβια σε όσους «σπάνε» την καραντίνα και μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Συγκεκριμένα:

-    Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

-    Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

Περιοριστικά μέτρα και στο γηροκομείο στο Μοσχάτο

Επίσης, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31 Αυγούστου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε, κατά τα ανωτέρω, η εν λόγω μονάδα να τεθεί επίσης σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στο Μοσχάτο – Θετική στον ιό εργαζόμενη

Ειδικότερα:

-    Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.

-    Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18.00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top