Ακόμη και ισόβια σε όσους «σπάνε» την καραντίνα και μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Σοκάρουν τα στοιχεία για τους απείθαρχους

Δείτε στο βίντεο τι είπε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά για τις ποινές που προβλέπονται.

Βαρύς προβλέπεται ο πέλεκυς για όσους «σπάνε» την καραντίνα και μεταδίδουν τον κορωνοϊό, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τον θάνατο συμπολιτών τους.

Συναγερμός στον Βύρωνα - 30 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών

Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όταν υπάρχει παραβίαση των μέτρων της πρόληψης μεταδοτικής ασθένειας, όπως είναι ο κορωνοϊός, τότε προβλέπονται βαριές κυρώσεις στους παραβάτες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και αποδεδειγμένα μεταδώσει την ασθένεια σε άλλον συμπολίτη του, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια.

Κορωνοϊός: 183 νέα κρούσματα - Τα 107 στην Αττική

Ακόμα πιο βαριά είναι η ποινή που προβλέπεται στην περίπτωση θανάτου: σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν κάποιος μεταδώσει σε άλλους την ασθένεια και τελικά καταλήξουν από αυτή, τότε προβλέπεται η έσχατη των ποινών, η ισόβια κάθειρξη.

Ένας στους δέκα σπάει την καραντίνα

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το σχετικό ρεπορτάζ.

Την ώρα που τα κρούσματα εξακολουθούν να χτυπούν τριψήφια νούμερα, σοκάρει το γεγονός ότι πάνω από 700 άτομα έχουν σπάσει την καραντίνα, παρόλο που κάποιοι από αυτούς έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν το αν συμμορφώνονται όλοι στις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: Πόσα άτομα βρίσκονται σε καραντίνα αυτή τη στιγμή

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους 10 φαίνεται ότι σπάει την καραντίνα.  Αυτή τη στιγμή, 9.077 άτομα είναι σε περιορισμό: οι 3.447 ειναι θετικοί και 5.630 είναι οι στενές επαφές τους. Ωστόσο, από από την αρχή της περιόδου του κορωνοϊού υπολογίζεται ότι 700-800 άτομα έχουν σπάσει την καραντίνα και κυρίως άτομα που αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων.

Ήδη τις τελευταίες μέρες, τέσσερα περιστατικά έχουν προκαλέσει αίσθηση:

- η περίπτωση της 24χρονης, η οποία ταξίδεψε γνωρίζοντας ότι είναι θετική

24χρονη κορωνοϊός: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Ήθελα να ξεσκάσω»

- η περίπτωση του 26χρονου, ο οποίος αν και είχε πυρετό την «κοπάνησε» από τον Ευαγγελισμό

-  η περίπτωση του Μυκονιάτη δικηγόρου, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές παρόλο που ισχυρίζεται ότι δεν έσπασε την καραντίνα

- η περίπτωση της γυμνάστριας, η οποία έφυγε από το νησί όπου έκανε την καραντίνα και ήρθε στην Αθήνα να δουλέψει σε γυμναστήριο.

Θετικός στον κορωνοϊό ο αντιδήμαρχος Μαρκόπουλου - Μπήκε μόνος του σε καραντίνα

Ο αντιδήμαρχος Μαρκόπουλου, Γιάννης Αϊδινιώτης, ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό, μίλησε αποκλειστικά στο Star και τον Βάιο Σύρρο, και εξήγησε γιατί φρόντισε αμέσως να μπει σε καραντίνα και να ενημερώσει τους συμπολίτες του.

Κορωνοϊός: Κλειστό το δημαρχείο Μαρκοπούλου λόγω κρουσμάτων 

«Μπήκα μόνος μου με τη γυναίκα μου σε αυτοπεριορισμό πηγαίνοντας από μόνοι μας να κάνουμε το τεστ. Μόλις είδα τα συμπτώματα, δε μπορώ να είμαι αφελής και να πηγαίνω στο εργοτάξιο και να κολλήσω και τους συνεργάτες μου και τον κόσμο έξω. Πρέπει να σώσουμε τους συμπολίτες μας, δεν υπάρχει δεν ξέρω, δεν πάει σπάω την καραντίνα και βγαίνω έξω, το θεωρώ εγκληματικό», ανέφερε ο κ. Αϊδινιώτης.

Το κτίριο του δήμου Μαρκόπουλου έκλεισε μέχρι νεοτέρας για να γίνει απολύμανση, και να παραμείνουν ασφαλείς οι δημότες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top