Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία – Όλα δείχνουν 14 Σεπτεμβρίου

Ο Αύγουστος φεύγει με ρεκόρ κρουσμάτων

Σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Σύμφωνα (και) με τις τελευταίες πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία για το πρώτο κουδούνι είναι η 14η Σεπτεμβρίου.

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι, ειδικά με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, που δείχνουν ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό αποδίδουν, πως τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν από 7 Σεπτεμβρίου.

Ξεπέρασαν τα 10.000 τα κρούσματα κορωνοϊού – 157 το τελευταίο 24ωρο

Δεν είναι λίγοι, όμως, όσοι δηλώνουν επιφυλακτικοί, καθώς αρκετές οικογένειες επέστρεψαν τέλη Αυγούστου ή ενδεχομένως να επιστρέψουν στα μεγάλα αστικά κέντρα αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στο Μοσχάτο – Θετική στον ιό εργαζόμενη

Εξάλλου, ο Αύγουστος φεύγει με ρεκόρ κρουσμάτων καθώς από τα 1.045 κρούσματα του Ιουλίου, ο μήνας του καλοκαιριού κλείνει με ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς έως και την Κυριακή είχαν καταγραφεί 5.571 νέα κρούσματα.

Παράλληλα, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου νοσηλεύονται 3 συμπολίτες μας.

Ανεξάρτητα από την ημερομηνία, πάντως, μαθητές και δάσκαλοι θα επιστρέψουν στα σχολεία φορώντας υποχρεωτικά μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ η μάσκα δε θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα, τα οποία θα γίνονται ανά ομάδες και όχι όλες οι τάξεις ταυτόχρονα.

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα για τους εκπαιδευτικούς και για οδηγούς, συνοδούς, μαθητές μέσα στα σχολικά λεωφορεία,.

Όπως έχει τονίσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσοι μαθητές αρνηθούν να φορέσουν μάσκα, θα απομακρύνονται από την αίθουσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top