Σαρωτικοί έλεγχοι από ΕΛΑΣ: Βροχή τα πρόστιμα σε πολίτες χωρίς μάσκα

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 58.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 58.466 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, όπου διαπιστώθηκαν 32 παραβάσεις καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 330 ευρώ σε πολίτες, για τη μη χρήση μάσκας ή την μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

26χρονος με κορωνοϊό «την κοπάνησε» από τον Ευαγγελισμό! 

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

-    23 καταστήματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν τηρούσαν τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων.
-    3 καταστήματα είχαν υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία 2 στο Νότιο Αιγαίο και 1 στην Κρήτη. Σ' αυτά επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας. Από τις αρχές του Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 477 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 28 άτομα.
-    6 καταστήματα λειτουργούσαν μετά τις 24:00. Σ' αυτά επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας - 3 στην Αττική, 2 στην Κρήτη και 1 στα Ιόνια Νησιά. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62 σχετικές παραβάσεις.
-    5 παραβάσεις αφορούσαν μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από τις αρχές του Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 121 σχετικές παραβάσεις.
-    330 πολίτες δεν φορούσαν μάσκα ή δεν κρατούσαν την προβλεπόμενη απόσταση. Επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 59 στην Κεντρική Μακεδονία, 48 στα Ιόνια Νησιά, 40 στη Θεσσαλονίκη, 37 στην Κρήτη, 29 στη Στερεά Ελλάδα, 23 στη Δυτική Ελλάδα, 20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 20 στο Βόρειο Αιγαίο, 16 στην Αττική, 15 στην Πελοπόννησο, 8 στη Θεσσαλία, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 5 στην Ηπειρο και 3 στη Δυτική Μακεδονία. Από τις αρχές του Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.515 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.506 πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.
-    Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 52 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λ.π, ενώ βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε περιοχές - νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top