Πανελλήνιες 2020: Αύριο στις 9:00 το πρωί η ανακοίνωση των βάσεων

Πού μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα οι ενδιαφερόμενοι

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τους αριστούχους των Πανελλαδικών

Τέλος στην αγωνία των μαθητών που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μπαίνει το πρωί της Παρασκευής, 28 Αυγούστου, με την ανακοίνωση των βάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γνωστοποίησε ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής.

«Αύριο, Παρασκευή, 9 π.μ. ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της ιστοσελίδας https://results.it.minedu.gov.gr. Καλά αποτελέσματα σε όλες και σε όλους!», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Νίκη Κεραμέως.

Πού μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top