Κορωνοϊός: Θετικός και ο γιατρός που εξέτασε το «κρούσμα μηδέν» στο ΑΧΕΠΑ

Τι είπε για τη μεταδοτικότητα του ιού

Από την πανδημία του κορωνοϊού δε μπόρεσε να ξεφύγει ούτε ο Σίμος Μεταλλίδης, ο γιατρός του ΑΧΕΠΑ που εξέτασε το λεγόμενο «κρούσμα μηδέν» στις 26 Φεβρουάριου στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται πλέον σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: 209 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Πού εντοπίστηκαν

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ανησυχεί ιδιαίτερα για την εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες η πανδημία στη χώρα μας, καθώς με την εξάπλωση του ιού στις  νεότερες ηλικίες πολλαπλασιάζονται οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, όπως αναφέρει. 

Νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία

«Ακόμα και εμείς τα 14 άτομα του ιατρονοσηλευτικού ήμασταν συμπτωματικοί, με εξαίρεση έναν ασθενή ο οποίος είχε κάποια συμπτώματα. Όλοι οι άλλοι βρεθήκαμε στις ιχνηλασίες. Όσο αυστηρά και να τηρούμε τα μετρά - και τα τηρούμε πιο αυστηρά από οποιονδήποτε άλλο - πάλι βλέπετε ότι είναι εύκολη η μετάδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα 209 νέα κρούσματα
Ακόμα 209 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής, με τα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να παρουσιάζουν για μια ακόμη ημέρα υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ανησυχώντας τους ειδικούς για τη διασπορά του ιού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top