Κορωνοϊός: «Το εμβόλιο θα μειώσει την θνησιμότητα»

Η Ελλάδα θα παραλάβει τέλη Δεκέμβρη 700.000 δόσεις από την Οξφόρδη

Σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί εργαστήρια και εταιρίες σε όλο τον κόσμο για να κυκλοφορήσουν ασφαλές εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην αγορά. 

Κορωνοϊός: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα – Τον Δεκέμβριο η πρώτη

Η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να εξασφαλίσει 3.000.000 δόσεις από το εμβόλιο της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Η Ελλάδα θα παραλάβει τέλος Δεκεμβρίου 700.000 δόσεις από το εμβόλιο της Οξφόρδης και αποτελεί το εμβόλιο που θα αγοράσει η Ε.Ε και θα διατεθεί στα κράτη - μέλη της, όπως επιβεβαίωσε μέσω twitter η πρόεδρος ης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κικίλιας: Μας λένε για εμβόλιο από τέλη του ‘20

«Το εμβόλιο θα μειώσει την θνησιμότητα»

Άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα κάνουν πρώτα το εμβόλιο. Όπως αναφέρουν ειδικοί στο Star, έτσι θα μειωθεί κατά πολύ η θνησιμότητα. 

«Θεωρούμε ότι θα πέσει η θνησιμότητα δραματικά. Τρία εκατομμύρια δόσεις ειναι το 30% του ελληνικού πληθυσμού. Δε θα δώσει ανοσία της αγέλης, οπότε δεν περιμένουμε πλήρη μείωση της μεταδοτικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. 

 

Στο τελικό στάδιο δοκίμων το εμβόλιο της Οξφόρδης 

Το εμβόλιο της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με βρετανική φαρμακευτική εταιρία έχει περάσει επιτυχώς τις δυο πρώτες φάσεις των τεστ.

Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης!

Μένει η φάση 3, δηλαδή οι κλινικές δοκιμές, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως ώστε να πάρει την δανειοδότηση, κάτι που αναμένεται να συμβεί τέλος Σεπτέμβριου. 

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό από Ρωσία και ΗΠΑ 

Ρώσοι και Αμερικάνοι ετοιμάζουν τα δικά τους εμβόλια.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ειναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην παραγωγή εκατομμυρίων δόσεων από το Σπούτνικ, μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Κορωνοϊός: H Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου «Sputnik V»

Από την άλλη, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που ετοιμάζει αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας. 

«Εγώ θα έκανα το εμβόλιο της Οξφόρδης, διότι γνωρίζω ότι έχει κάνει εκτεταμένες μελέτες στο παρελθόν για τους υπόλοιπους κορωνοϊούς και έχει ένα πολύ καλό προφίλ ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης σχετικά με την ασφάλεια των επικείμενων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top