Κικίλιας: Μας λένε για εμβόλιο από τέλη του ‘20

«Οι νέοι είναι συμπαίκτες μας στον έλεγχο της διασποράς»

Συμπαίκτες στην προσπάθειά που κάνει το υπουργείο Υγείας στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα είναι οι νέοι, τόνισε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας - Δείτε το video

«Οι επιστήμονες μάς λένε ότι από τα τέλη του '20 και αρχές του '21, έχουμε βάσιμες ελπίδες να έχουμε το εμβόλιο. Το ελπίζουμε», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για μία ακόμη φορά, ο υπουργός Υγείας απευθύνθηκε στους νέους, τους οποίους χαρακτήρισε «συμπαίκτες» στην προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού: «Δε θέλω να παρεξηγηθεί η προσπάθεια την οποία κάνει η Κυβέρνηση επικοινωνιακά να προσεγγίσει αυτούς τους ανθρώπους. Είναι νέα παιδιά, προφανώς βράζει το αίμα τους. Αυτοί οι οποίοι θα παραβούν το νόμο και κυρίως με τις πράξεις τους θα κινδυνεύσουν άλλοι συνάνθρωποί μας, είναι προφανές ότι θα υποστούν, έχουν υποστεί ήδη, τις κυρώσεις του νόμου. Αλλά από εκεί και πέρα, θέλω να αναλογιστείτε ότι πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Τα παιδιά τα αγαπάμε και τα στηρίζουμε και τα πιστεύουμε και ελπίζουμε σε μία καλύτερη κοινωνία μέσα από αυτά. Και η προσπάθεια που γίνεται είναι αυτή».

Κικίλιας για Covid: Θα χαθούν άδικα ζωές επειδή κρατάμε τη μάσκα στο χέρι

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε πως «όλες οι χώρες, ανοίγοντας ξανά στην κοινωνία - έχω εξηγήσει ότι είναι αδιανόητο να κρατήσουμε για πάντα τους ανθρώπους κλειδωμένους μέσα στα σπίτια τους - αντιμετωπίζουμε θέματα και προβλήματα. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην οποία να υπάρχει μείωση του κορονοϊού, καμία. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές χώρες με υπερπολλαπλάσια προβλήματα. Τα προβλήματα τα οποία έχουμε θα τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, με προσοχή και ακούγοντας τους ειδικούς. Δεν πρόκειται να παρεκκλίνω, ως Υπουργός Υγείας, ούτε εκατοστό από αυτό».

Κορωνοϊός: Στα 36 έτη κατέβηκε ο μέσος όρος όσων νοσούν στην Ελλάδα!

Ο Β. Κικίλιας μίλησε επίσης για την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας « θα ήθελα να γελάσω, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς τους μήνες μία κρίση Δημόσιας Υγείας και δεν μπορώ να το κάνω. Ούτε να γελάσω δεν μπορώ με αυτού του είδους την αντιπολίτευση». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι κάποιοι από την αντιπολίτευση τήρησαν σωστή στάση.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top