Κορωνοϊός: H Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου «Sputnik V»

Ανησυχία από επιστήμονες για την ταχύτητα ανάπτυξης του εμβολίου

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Sputnik V: Αμφιβολίες για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για μαζικό εμβολιασμό, παρόλο που τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συνεχίζονται.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσία για την παρασκευή του εμβολίου της υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την παγκόσμια κούρσα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, όμως έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος μπροστά από επιστήμη και την ασφάλεια. Στο παρελθόν ξένοι επιστήμονες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία αναπτυσσόταν το εμβόλιο.

Ρωσία: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν

Επιστήμονες τόσο από τη Ρωσία όσο και απ΄όλο τον κόσμο προειδοποιούν πως η βιασύνη για έγκριση εμβολίου πριν μπει στη Φάση 3, θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ στο άμεσο μέλλον.

Να σημειωθεί πως η Φάση 3 διαρκεί μήνες και απαιτεί τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων έως ότου μπορούν να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top