Ρωσία: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν

Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εκατ. τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο

Μάλιστα αποκάλυψε πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Όπως είπε μετά τον εμβολιασμό, ανέβασε λίγο πυρετό, ο οποίος δε διήρκεσε πολύ.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, έλαβε το «πράσινο φως» από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τρίτη. Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αρχίσει σύντομα η μαζική παραγωγή του εμβολίου.

ΠΟΥ: «Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αναχαιτίσουμε την πανδημία»

Παρόλο που η είδηση αυτή «ακούγεται» ελπιδοφόρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, επιστήμονες τόσο από τη Ρωσία όσο και απ΄όλο τον κόσμο προειδοποιούν πως η βιασύνη για έγκριση εμβολίου πριν μπει στη Φάση 3, θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ στο άμεσο μέλλον.

Να σημειωθεί πως η Φάση 3 διαρκεί μήνες και απαιτεί τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων έως ότου μπορούν να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top