Εύβοια: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για κακούργημα μετά τους 8 νεκρούς

Θα εξεταστούν τα αίτια και θα αποδοθούν τυχόν ευθύνες για την τραγωδία

Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια και να αποδοθούν τυχόν εύθυνες για τον θάνατο των οκτώ ανθρώπων στη φονική πλημμύρα στην Εύβοια διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου.

Τραγωδία Εύβοια: Οχτώ οι νεκροί από την κακοκαιρία

Σύφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έρευνα είναι σε βαθμό κακουργήματος και είναι διπλή, μία από την Πυροσβεστική για παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό του φαινόμενου και μία από πταισματοδίκη για τυχόν αυθαίρετες δομήσεις και παράνομες επιχωματώσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Προκοπίου έδωσε την πρώτη παραγγελία για διενέργεια έρευνας στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή» καθώς και όποια άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα προκύψουν.

Εύβοια: Επτά τα θύματα - Εντοπίστηκαν δύο νεκροί στην Αμφιθέα

Η δεύτερη, κατεπείγουσα παραγγελία, εστάλη στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.

Οι ίδιες πηγές, εκτιμούν πως η έρευνα αφορά πέραν των πολιτών που έχτισαν ή μπάζωσαν παράνομα, κυρίως αρμόδιες υπηρεσίες και στελέχη τους που δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα- μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top