Κορωνοϊός: Ντόμινο εστιών διασποράς τα τελευταία 24ωρα

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό - «Σαφάρι» ελέγχων

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Το ντόμινο των εστιών διασποράς του κορωνοϊού, που διαπιστώνεται τα τελευταία 24ωρα σε πολλές περιοχές της χώρας, ανεβάζει το δείκτη συναγερμού.

Μετά την Αττική, που τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζει αυξημένα κρούσματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι «ορφανά», δυναμικά στο... χάρτη της διασποράς, ως εστίες μετάδοσης του ιού έχουν μπει η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, αλλά και η Καβάλα, όπου ο Δήμος παίρνει έξτρα μέτρα, μέχρι να...καταλαγιάσει η έξαρση.

Ενημέρωση Χαρδαλιά για κορωνοϊό: Ποια είναι τα νέα μέτρα – Το ενδεχόμενο μειωμένου ωραρίου στα bar

«Γίνεται αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων μέχρι και την Κυριακή που μας έρχεται και οι θεατές από την Κυριακή που θα ξεκινήσουμε θα πρέπει να φοράνε μάσκα. Στις λαϊκές αγορές θα πρέπει οι πελάτες οι οποίοι πηγαίνουν , να φορούν μάσκα και αυτό θα το επιβλέπει ούτως η άλλως ο Δήμος» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Θεόδωρος Μουριάδης, δήμαρχος Καβάλας.

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα – Ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη

Το...γαϊτανάκι των ενεργών εστιών του κορωνοϊου συνεχίζεται στη Μαγνησία. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που σχετίζονται με εργαζόμενο σε καφέ- μπαρ του Βόλου έφτασαν μέχρι στιγμής τα πέντε , ενώ  στο στρατόπεδο της αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο, αφού διαγνώσθηκε θετικός 20χρονος στρατιώτης, ακολουθήσαν άλλες τρεις.

«Στο στρατόπεδο που είχαν βρεθεί τα τέσσερα κρούσματα γίνανε 40 ιχνηλατήσεις περιμένουμε τα αποτελέσματα. Στο μπαρ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις... Είναι κλειστό το μπαρ αλλά παρακολουθούνται όλοι οι εργαζόμενοι εκεί» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Κορωνοϊός-Τσιόδρας: Τι γνωρίζουμε για τα φάρμακα μέχρι σήμερα

Σε συναγερμό βρίσκεται πλέον και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς θετικός εντοπίστηκε εργαζόμενος του τομέα καθαριότητας. Μετά την εμφάνιση κρούσματος, ρολά κατέβασε η Α' ΔΟΥ της πόλης , ενώ  ανησυχία προκάλεσε η είδηση πως νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος είναι θετική. 

Εν τω μεταξύ,  δύο 24ωρα μετά την αποκάλυψη ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ νοσεί, ο κορωνοιός ξαναχτυπά τον δικεφαλο του βορρά, με ένα ακόμη κρούσμα.

Από τον νέο κορωνοϊο νοσούν και δύο αδελφές από την Κέρκυρα. Πρόκειται για αθλήτριες του κρίκετ ηλικίας 15 και 17 ετών.  

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα - Καμπανάκι κινδύνου

«Έχουμε αρχίσει και ιχνηλατούμε όλες τις επαφές στενές και όχι. 18 άτομα προσήλθανε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και εν συνεχεία σήμερα θεωρώ ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει με τοπ τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και αύριο περιμένουμε τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Κυριάκος Κατσώρας, αντιπρόεδεος της ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.

Το «σαφάρι» των ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν σταματά λεπτό. Ωστόσο, ενώ οι επιβάτες εμφανίζονται... τύπος και υπογραμμός ως προς τη χρήση μάσκας, τα αραιωμένα δρομολόγια τους αναγκάζουν να ασφυκτιούν. Αυτές οι εικόνες, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνουν την ανάκληση αδειών που υποσχέθηκε το Υπουργείο Μεταφορών.

Εντατικοί είναι όμως οι έλεγχοι και στο χώρο της εστίασης και του λιανικού εμπορίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top