Ενημέρωση Χαρδαλιά: Θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί για τον κορωνοϊό 

 Ποια είναι τα νέα μέτρα – Το ενδεχόμενο μειωμένου ωραρίου στα bar 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του κορωνοϊού στην πατρίδα μας» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες μαζί με τον ειδικό λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα – Ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση με την υπενθύμιση της αναφοράς του στην  τελευταία κοινή ενημέρωση με τον Σ. Τσιόδρα ότι  για  οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει θα υπάρχει ενημέρωση, αλλά «αν  μας ξκαναδείτε να κάνουμε ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει». Πρόσθεσε όμως: «Δεν είμαστε ξανά στην καθημερινή ενημέρωση, αλλά θέλουμε να περιγράψουμε την κατάσταση με σαφήνεια». 

«Δεν είμαστε στον Μάρτιο. Η αύξηση αυτή των κρουσμάτων δεν έχει φέρει πίεση στις μονάδες Υγείας» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε στις ΜΕΘ σήμερα βρίσκονται 13 άτομα έναντι 44 τον Μάρτιο. Συμπλήρωσε όμως ότι εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός, αν και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει καλύτερη εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες. 

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα - Καμπανάκι κινδύνου

«Εξακολουθούμε να εκτιμούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και να παίρνουμε μέτρα,. Αυτό δεν είναι δείγμα προχειρότητας» τόνισε, απαντώντας εμμέσως στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες.  

«Το Πάσχα κάναμε πολύ πιο δύσκολα πράγματα, μακριά από τις εκκλησίες και τις αγαπημένα μας πρόσωπα. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουμε τα μέτρα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος  ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη δήλωσή του προς τους πιστούς να φορούν μάσκες στις εκκλησίες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά νέων μέτρων

Ανάμεσα σε αυτά: 

-Απαγορεύεται η διέλευση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά από 11 μμ μέχρι 7 πμ.

-Όποιος έρχεται από Αλβανία θα υποχρεώνεται σε επταήμερη καραντίνα. 

-Κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ στα σύνορα για τον καλύτερο έλεγχο    

-Παρατείνεται  το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) μέχρι τις 31/8, όχι μόνο στα μυστήρια αλλά και στις άλλες εκδηλώσεις που τα συνοδεύουν  

-Εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων, εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ στους ελέγχους 

- Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου δυνατότητα περιορισμού του  ωραρίου τοπικά σε bar και  κέντρα διασκέδασης

-Υπενθύμιση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα καταστήματα και τους χώρους συναλλαγής με πολίτες. 

«Οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα πάντα και παντού.  Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε ούτε τον Δεκαπανταύγουστο» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Ο κ. Χαρδαλιάς απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown,  αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξειδικευμένων μέτρων, όπως η  υποχρέωση SMS για ειδικές ομάδες πληθυσμού και σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Γεωργιάδης: Μπορεί να επιστρέψουν τα SMS για τον κορωνοϊό!  
  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top