Κορωνοϊός: Εστίες υπερμετάδοσης τα πάρτι και τα γλέντια στην επαρχία

Σε συναγερμό οι λοιμωξιολόγοι - Οι νέοι συνεχίζουν να «παρτάρουν»

Σε συναγερμό οι λοιμωξιολόγοι καθώς έχει μειωθεί αρκετά ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων κορωνοιού. Τα πάρτι σε δημοφιλείς προορισμούς και τα γλέντια στην επαρχία πηγές υπερμετάδοσης του ιού. 

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 36 νέα κρούσματα - 197 οι νεκροί

Ξάνθη:  Ξεχασαν την καραντίνα και γλεντάνε στο δήμο Μύκης

Γλεντούν πιασμένοι χέρι χέρι, διασκεδάζουν ο ένας πάνω πάνω στον άλλον, μάσκες και αποστάσεις πουθενά. Κάτοικοι του δήμου Μύκης ξέχασαν πως πριν λίγο καιρό είχαν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα και το ρίχνουν στο χορό.Συνωστισμός άνευ προηγουμένου, η μουσική στη διαπασών αλλά ο δήμαρχος δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα....

Ο Ντελη Χουσειν Ριτβαν, δήμαρχος Μύκης είπε στο Star «Ούτε καν ξέρω για αυτό που μου λέτε. Μπορεί και να γίνονται αλλά δεν έχω κάποια εικόνα εγω προσωπικά, ο κόσμος αν ακόμη δεν έχει μάθει να συμμορφωθεί με αυτό που λέγεται προληπτικά μάτρα, τότε το παιχνίδι θα το χάσουμε όλοι μαζί».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ακυρώνει τις γιορτές της παλιάς πόλης 

Φαγοπότια ανευθυνότητας δεν γίνονται μόνο στα Πομακοχώρια. Στο Δροσερό Ξάνθης αστυνομία έκανε εφοδο σε γάμο. Για τους υπεράριθμους καλεσμένους και τη δυνατή μουσική συνελήφθησαν ο υπεύθυνος ήχου και ο πατέρας της νύφης που διοργάνωσε το πάρτι. Ο Νίκος Χαρδαλιάς βλέποντας τον κόσμο να μην συμμορφώνεται παρά τα αυστηρότερα μέτρα, ακύρωσε με μια επιστολή τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.  

Κορωνοϊός: Γιατί δεν προτείνεται το τεστ σε όσους επισκέπτονται την Ελλάδα;

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι η διεξαγωγή τους θα αποτελέσει δυσμενές κλιμα στην εθνική προσπάθεια. Μοιραία δυστυχώς επιβάλλεται η μη πραγματοιηση των εκδηλώσεων»

Εξακολουθούν να παρτάρουν στη Μύκονο παρά τις απαγορεύσεις 

Στην Μύκονο απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα παρτάροντας σε βίλες και beach bar σαν να μην τρέχει τίποτα.  Τι και αν πήγε ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο νησί των ανέμων και προειδοποίησε για ελεγχους με drones και insiders αστυνμικους. Οι παραθεριστές χοροπηδάνε δίπλα δίπλα, φωνάζουν από ευχαρίστηση, γελάνε. Νομίζουν ότι ο covid είναι ανέκδοτο.

Χαμός σε Εύβοια και Ηράκλειο - κλείνουν μπαρ στα Χανιά 

Κλαμπινγκ μιας άλλης εποχής κάνουν και στα Νεα Στύρα στην Εύβοια. Ραπάρουν χωρίς αποστάσεις, αδιαφορώντας για τα κρούσματα! Στο Ηράκλειο beach bar κάλεσε τον Βαλάντη να τραγουδίσει Παντελίδη, ξέχασε όμως να δώσει μάσκες στο προσωπικό! Αποτέλεσμα, το κέφι άναψε, αλλά ο υπεύθυνος κατέληξε στο αυτόφωρο γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας.

Ο κορωνοϊός μπορεί να εμφανίστηκε στην Ελλάδα πριν από τις 26 Φεβρουαρίου

Στα Χανιά αρκετά μπαρ κλείνουν, δεν μπορούν όπως λένε, να λειτουργήσουν χωρίς όρθιους. Από σήμερα μέχρι και τις 9 Αυγούστου υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα Οι επιχειρηματίες πήραν ξανα στα χέρια μεζουρες.

Τα ξένα μέσα ανησυχούν, οι νέοι όχι 

Ξένα πρακτορεία όπως το Reauters παρακολουθούν στενά τα μέτρα και τα αυξανόμενα κρούσματα της Ελλάδας, η νεολαία όμως νομίζει ότι είναι άτρωτη.

Λοιμωξιολόγοι - ο κορωνοιός χτυπά πλέον και νέους  

Οι λοιμωξιολόγοι μιλούν για έξαρση της πανδημίας, Δεν αποκλείουν τοπικα lock down και προειδοποιούν.
Ματίνα Παγώνη – πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αντιπ. ΟΕΝΓΕ, διευθύντρια γ' παθολογικής κλινικής ΓΝΑ  Γ. Γεννηματάς « πληρώνουμε τα πάρτι τα πανηγύρια που έγιναν πριν 10 μέρες και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, φτάσαμε σε τριψήφιο αριθμό κι αν συνεχειστεί τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα - στα κρούσματα έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι περισσότερο νεότερες ηλικίας που σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι κάθονται στα σπίτια τους οι νεότεροι βγαίουν στα πάρτι και στα πανηγύρια πιστεύουν ότι τα συμπτώματα είναι ελαφρά όντως είναι ελαφρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νέοι δεν μεταδίδουν στους μεγαλύτερους».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top