Μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα ΜΜΜ - Τι αλλάζει;

Προβληματίζουν οι εικόνες των τελευταίων ημερών

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προβληματίζουν τους επιστήμονες και την κυβέρνηση. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Κορωνοϊός: Πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ληφθεί άμεσα μέτρα και έτσι από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου. Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Κορωνοϊός: Έτσι μεταδίδεται ο ιός σε εστιατόρια και ΜΜΜ

Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο. Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες των εργαζόμενων κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top