Κορωνοϊός: Μειώθηκαν τα κρούσματα - Ανακοινώθηκαν 11 νέα

Πού εντοπίζονται - Στους 195 οι νεκροί

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 20-07.

Μόλις 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στη χώρα μας το απόγευμα της Δευτέρας, εκ των οποίων μόλις τα δύο εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ ανακοινώθηκε και άλλος ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Τα υπόλοιπα κρούσματα εντοπίζονται ως εξής:

-    τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
-    τρία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
-     δύο στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-    ένα στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου

Κορωνοϊός: Επιστρέφει ο Χαρδαλιάς, αλλά σε άλλη ώρα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 4.012, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το υποχρεωτικό τεστ στα χερσαία σύνορα έκοψε τις κρατήσεις στη Χαλκιδική

Ακόμα, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με διάμεση ηλικία τα 58 έτη. Από αυτούς, οι δέκα είναι άνδρες και δύο γυναίκες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Στους 195 οι νεκροί στη χώρα μας

Στους 195 ανήλθαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας άλλος ένας άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 68χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι 63 (32.3%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top