Λαύριο: Σε ύφεση η φωτιά - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Σε επαγρύπνηση η Πυροσβεστική

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Λαυρίου, ενώ υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις.

Δείτε στο βίντεο τις τελευταίες εξελίξεις για τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου, η φωτιά είναι υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε επαγρύπνηση, ενώ φοβούνται για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές, καθώς καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού Δριμού του Σουνίου.

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στο Λαύριο. Φωτογραφία: Κορίνα Φλεβάρη

Πώς ξέσπασε η φωτιά

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε ο Βάιος Σύρρος, η φωτιά στην περιοχή ξέσπασε πίσω από την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων μετά τη δοκιμή πυρομαχικών. Λόγω των ξερών χόρτων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την άμεση διερεύνηση των αιτιών, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος μάλιστα είχε μεταβεί νωρίς στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγια. 

 

Δείτε στο βίντεο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λαύριο. Βίντεο: Κορίνα Φλεβάρη

Yπενθυμίζεται ότι για προληπτικούς λόγους, περίπου 600 παιδιά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση της περιοχής και οδηγήθηκαν στην πλευρά της θάλασσας, όπου και παρέμειναν ασφαλή.

 

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στο Λαύριο. Φωτογραφία: Κορίνα Φλεβάρη

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχείρησαν 49 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.


 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top