Κορωνοϊός: Κλειστό το Κέντρο Υγείας Καλλονής μέχρι τη Δευτέρα

Βρέθηκαν θετικά κρούσματα στον ιό

Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει το κέντρο υγείας Καλλονής στη Λέσβο, μετά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν εκεί. 

Κορωνοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα–Το «Plan B» της κυβερνήσης

Την απόφαση πήρε η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ώστε να γίνει η απολύμανση των χώρων. 

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών φορέων του ιού, που απομονώθηκαν και τέθηκαν υπό την επιτήρηση της αρμόδιας επιτροπής Λοιμώξεων του κέντρου υγείας Καλλονής και του ΕΟΔΥ, ενώ περίπου πέντε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι τρεις νοσήσαντες, έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο

Από σήμερα και σε συνεργασία με τον δήμο Δυτικής Λέσβου, θα λειτουργήσει προσωρινός χώρος - ιατρείο απολύτως επειγόντων περιστατικών, που αφορούν κίνδυνο ζωής, σε κεντρικό σημείο στην πλατεία. Οι πολίτες για επείγοντα περιστατικά μπορούν να απευθύνονται στο 166 (ΕΚΑΒ).

Υπενθυμίζεται ότι τρεις ασθενείς διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Χαλκιδική: Κλείνει για τρεις ημέρες η κατασκήνωση για αποστείρωση

Πρόκειται για έναν 85χρονο, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Καλλονής χωρίς μέτρα προφύλαξης και από εκεί διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. 

Κορωνοϊός: 58 νέα κρούσματα - Τα 28 στις πύλες εισόδου της χώρας

Θετικά όμως ήταν και τα δείγματα που λήφθηκαν και από το γιο του, αλλά και από τον εγγονό του. Ο μεν γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ο δε εγγονός του αντιμετωπίζει χαμηλό πυρετό εδώ και 10 μέρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη της οικογένειας που νόσησε φιλοξένησε επισκέπτες στο νησί από την βόρειο Ελλάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top