Χαλκιδική: Κλείνει για τρεις ημέρες η κατασκήνωση για αποστείρωση

Σε τεστ Covid-19 θα υποβληθούν περίπου 150 άτομα

Την Κυριακή θα κλείσει για τρεις ημέρες η κατασκήνωση για να αποστειρωθούν οι χώροι και να γίνουν τεστ στο προσωπικό. Σε τεστ θα υποβληθούν περίπου 150 άτομα. Έχουν ήδη αποκλειστεί κατασκηνωτές απο τα Βαλκάνια, ενώ στην κατασκήνωση υπάρχουν δωμάτια covid, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομονωθεί κι άλλο παιδί.

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην κατασκήνωση

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται δεκάδες γονείς στη Βόρεια Ελλάδα που έστειλαν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση της Χαλκδικής. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες έχουν εντοπιστεί ήδη δύο κρούσματα. Το τελευταίο είναι ενα 11χρονο κορίτσι, με ήπια συμπτώματα. Οι γονείς φοβούνται πως τα δύο κρούσματα δεν είναι τα μόνα κι έτσι αναστατωμένοι από το πρωί σχηματίζουν ουρές έξω από την κατασκήνωση για να πάρουν τα παιδιά τους. Μέχρι στιγμής, 200 περίπου κατασκηνωτές έχουν αποχωρήσει. Κάποιοι γονείς θα μείνουν αυτοβούλως σε καραντίνα με τα παιδιά τους στο σπίτι, ενώ άλλοι δίχως να χάσουν χρόνο, έτρεξαν να κάνουν το τεστ.

Ένωση κατασκηνώσεων στο star.gr: «Το κορίτσι έφερε τον ιό από το σπίτι του»

Σήμερα το πρωί άλλο ένα κορίτσι, 11 ετών, από την ίδια κατασκήνωση βγήκε θετικό στον ιό. Το παιδί δε βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με το πρώτο κρούσμα και προκαλεί προβληματισμό από πού κόλλησε. Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Star, χτυπά καμπανάκι για τους γονείς: «Τα παιδιά νοσούν ελαφρότερα συνήθως και επειδή είναι νέοι οργανισμοί. Δεν αποκλείεται να χάσουμε βέβαια και παιδιά από κορωνοϊό. Να είμαστε προσεκτικοί».

Χαλκιδική: Αρνητικά τα τέστ σε 4 παιδιά και μια εργαζόμενη στην κατασκήνωση

Τα πρωτόκολλα που αφορούν στις κατασκηνώσεις δεν προβλέπουν υποχρεωτικό τεστ covid-19 για τους εργαζόμενους, αλλά καθορισμό υπεύθυνου παρακολούθησης για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top