Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα - 24 νέα

Πού εντοπίζονται

Είκοσι τέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Κορωνοϊός: «Χρειάζεται σχέδιο - Δεν αντέχουμε νέο lockdown»

Πρόκειται για τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, έξι εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα στην Καστοριά, τρία στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Αττική, ένα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.826, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες. Τα 1.007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δώδεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Τρεις (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Τέλος τα πανηγύρια αποφάσισαν οι επιστήμονες

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top